Puhelin käsivarteen? Uusi teknologia voi tulevaisuudessa muuttaa ihosi kosketusnäytöksi

Vielä nykypäivänä kannamme mukanamme isokokoisia älypuhelimia, mutta tulevaisuudessa voi olla toisin. Tulevaisuudessa saatamme näpytellä elektronisen laitteen sijaan paljasta kättämme.

Miltä kuulostaisi, jos voisit lukea sähköpostiviestisi käsivarrestasi? Kohta se voi olla mahdollista. Tutkijat ovat nimittäin kehitelleet joustavia, taipuisia ja venyviä elektronisia piirejä, joita voidaan soveltaa suoraan iholle. Uuden teknologian avulla iho saadaan muutettua kosketusnäytöksi.

Monta kysymystä vielä ratkaistavana 

Ennen tämänkaltaista teknologiaa on valmistettu epäorgaanisista materiaaleista, kuten piistä, joka ei ole kuitenkaan toiminut hyvin joustavan ihon kanssa. Nyt tutkijat etsivätkin orgaanisia materiaaleja, joiden avulla iholle sopivia elektronisia piirejä voidaan valmistaa.

Tyypillinen e-iho koostuu hyvin erilaisista elektroniikkakomponenteista, jotka on yhdistetty toisiinsa venyvillä johdoilla. Nämä laitteet on rakennettu hyvin ohuista materiaalikerroksista, jotka kiinnitetään joustavan pohjan päälle.

Mutta aivan kuten normaalillekin iholle, myös e-iholle muodostuu kerroksia rikkovia piirejä. Tämän lisäksi toinen iso kysymys liittyy siihen, miten e-iho voidaan yhdistää ihmiskehoon niin, ettei se aiheuta lääketieteellisiä ongelmia. Vielä on siis muutamia ongelmia ratkaistavana, ennen kuin kyseinen teknologia saadaan käyttöön.

Lähde: BusinessInsider 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja