Puhelimesi voi olla bakteeripesäke – näin puhdistat sen

Puhelin kulkee monilla jatkuvasti mukana, ja kerää samalla yllättävän paljon bakteereja. Tästä syystä puhelin kannattaisi puhdistaa säännöllisin ajoin. Jos puhelinta yrittää puhdistaa väärin, se voi kuitenkin pahimmassa tapauksessa hajota.

SmartHuolto yrityksen toimitusjohtajan Jouko Eräkorven mukaan puhelimeen ei saa ainakaan suoraan suihkuttaa minkäänlaisia puhdistusnesteitä.

– Normaalipuhelimet eivät ole sellaisia, että ne kestäisivät nesteitä. Jos puhelinta tarvitsee puhdistaa jollakin aineelle, niin mieluummin kannattaa laittaa jotakin mietoa puhdistusainetta liinaan, ja putsata puhelin liinalla, sanoo Eräkorpi.

Eräkorpi myös muistuttaa, että jos putsauksessa haluaa käyttää puhdistusainetta, se ei ainakaan saa olla liotinpitoista.

Eräkorpi suosittelee puhdistukseen pääasiassa kuivaa tai hieman kostutettua mikrokuituliinaa. Tämä riittää hänen mukaansa useimmissa tapauksissa.

Usein puhutaan siitä, että älypuhelimet ovat erityisen herkkiä hajoamaan kastumisen seurauksena. Eräkorven mukaan tavallinenkin matkapuhelin hajoaa helposti, jos se kastuu.

– Tavalliset matkapuhelimet ovat vielä sillä tavoin herkempiä, että niissä on tavallisesti näppäimistö, jonka raoista nesteet kyllä menevät helpostikin läpi, Eräkorpi toteaa.

Tavallisissa matkapuhelimissa ja myös joissakin älypuhelimessa puhelimen takakannen saa irti. Kannen alle kertyy usein likaa ja pölyä. Eräkorven mukaan tätä likaa ja pölyä voi irrottaa esimerkiksi pumpulipuikolla, pehmeällä liinalla, tai esimerkiksi paineilmalla.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat