Tiesitkö: Puhelimesi on todennäköisesti likaisempi kuin yleinen vessa

Kännykkä kulkee mukanasi paikasta toiseen, osalla jopa ruokapöytään ja sänkyyn, mutta milloin viimeksi puhdistit luurisi?

Tiesitkö, että puhelimesi on todennäköisesti likaisempi kuin vessanpönttö, kengänpohjasi tai tietokoneesi näppäimistö. Kuljetat sitä kaikkialla mukanasi aina vessasta ruokapöytään, ravintolaan ja makuuhuoneeseen, mutta puhdistat luurisi vain harvoin. Siksi jopa yleiset vessat ovat puhtaampia kuin puhelimesi.

Esimerkiksi Lontoossa sijaitsevan Queen Mary -yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan noin 16 prosentissa matkapuhelimia oli pääosin ulosteista löytyvää kolibakteeria.

Kännykän puhdistaminen kannattaa

  • Voit pyyhkiä kännykän mikrokuituliinan, puhdistussäämiskän tai antistaattisen liinan avulla. Huolehdi kuitenkin, ettei liina ole liian kostea, äläkä käytä turhan voimakkaita aineita.
  • Varsinaisia kännyköiden puhdistamiseen tarkoitettuja liinoja voit ostaa elektroniikkaliikkeistä. Niitä on helppo kuljettaa myös mukana, jolloin voit puhdistaa puhelimesi missä ja milloin vain.
  • Pese kädet säännöllisesti. Saippuoinnin pitäisi kestää vähintään 15 sekuntia, eli yhtä kauan kuin Paljon onnea vaan -laulun laulaminen kestää.
  • Vältä nenäsi, suusi ja silmiesi koskettelua. Älä myöskään unohda peittää suutasi, kun aivastat.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja