Mainos

Puheenjohtaja Orpo: Kokoomus valmis tekemään välikysymyksen hallituksen talouspolitiikasta

Kokoomus on puheenjohtajansa Petteri Orpon mukaan valmis tekemään välikysymyksenAntti Rinteen (sd.) hallituksen talouspolitiikasta, jos hallitus ei syksyn budjettiriihessään esittele "todellisia työllisyystoimia".

Orpo luonnehti hallituksen tekemiä lupauksia hattaraksi, joka on rakennettu 75 prosentin työllisyysasteen ja kahden prosentin talouskasvun varaan.

– Kummastakaan ei ole tietoakaan, Orpo sanoi kokoomuksen puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä.

Puolue valmistelee Orpon mukaan vaihtoehtobudjettia. Hän kritisoi erityisesti hallituksen kolmen miljardin euron tulevaisuusinvestointeja. Orpo kutsui vaalilupausten maksamiseksi.

Kokoomus käyttäisi summasta miljardin korkeakoulujen pääomittamiseen ja kaksi miljardia raideyhteyksien rakentamiseen Helsingistä Turkuun, Tampereelle ja Itä-Suomeen.

Oppositio mahdollisuus selkiyttää viestiä

Orpo huomautti, että kokoomus on kuulunut hallitukseen yhtäjaksoisesti vuodesta 1987 alkaen yhtä vaalikautta lukuun ottamatta. Hän arvioi, että pitkä taival hallituksessa on johtanut virkamiesmäisyyteen sekä kompromissihakuisuuteen.

Oppositioasema puolestaan tarjoaa puolueelle mahdollisuuden kirkastaa ja selkiyttää viestiään.

– Nyt ja tänään voimme kertoa kokoomuslaiset kannat puhtaasti, hän totesi.

Orpon mukaan kokoomuksen paikka on poliittisen kentän "oikean puoliskon keskellä", jossa sen tulee toimia maltillisesti, fiksusti ja pragmaattisesti.

– Meidän täytyy miettiä, miten asemoimme itsemme suhteessamme muihin puolueisiin mutta myös siihen, miten asemoimme itsemme suhteessa keskeisiin poliittisiin aiheisiin.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja