Petteri Orpo: Kokoomus on valmis hallitusneuvotteluihin hyvällä mielellä ja pää pystyssä, mutta ei hinnalla millä hyvänsä – Alexander Stubb ei ehdolla eurovaaleissa

Kokoomus on valmis lähtemään hallitusneuvotteluihin, mutta ei hinnalla millä hyvänsä.

Kokoomuksen puoluehallitus linjasi asiasta tänään kokouksessaan. Puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi uskovansa, että hallituksesta pystytään sopimaan SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen johdolla.

Orpon mukaan kokoomus on valmis keskustelemaan hallitusyhteistyöstä myös perussuomalaisten kanssa.

– Tulevan hallituksen pitää näyttää esimerkkiä, että Suomessa pystytään yhdessä sopimaan ja hyväksymään erilaisia mielipiteitä, Orpo sanoi tiedotustilaisuudessa.

Orpo sanoi kokoomuksen haluavan, että hallitusohjelmaan kirjataan Suomen paikka kansainvälisessä ympäristössä, sekä ilmastonmuutoksen pysäyttäminen, vastuullinen talous-, työllisyys- ja verolinja.

Suurin tehtavä hallitustunnusteluissa on Orpon mukaan realistisen kansantalouden tilannekuvan määrittelyssä.

– Kokoomuksen rooli ei voi olla vahtimassa jonkun toisen rahojen käyttöä. Puolueilla ei ole oikein neuvotteluvaraa arvokysymyksistä. Yhteinen tilannekuva on perusta. Menolisäyksiä tai uudelleen kohdentamisia tehdään sen pohjalta.

Puhemiehen paikka toiseksi suurimmalle hallituspuolueelle, eurovaalilista pian julki

Orpo kommentoi myös Perussuomalaisten taannoista vaatimusta puhemiehen paikasta puolueelle.

– Perinne on se, että eduskunnan puhemiehen paikka on hallituksen toiseksi suurimman puolueen paikka.

Kokoomus julkistaa loput ehdokkaansa Euroopan parlamentin vaaleihin myöhemmin tänään.

Petteri Orpo kertoi kuitenkin jo hallitusneuvotteluita koskeneessa tiedotustilaisuudessa, että Euroopan investointipankin varapääjohtaja Alexander Stubb ei kuitenkaan ole Kokoomuksen ehdokkaana ensi kuun vaaleissa.

Lue myös:

    Uusimmat