Mainos

Psykologin yllättävät vinkit: Näin ylläpidetään intohimoa pitkässä parisuhteessa

Psykologin mukaan liian moni pariskunta tyytyy ajatukseen siitä, että intohimo kuuluu ainoastaan suhteen alkuun. Tämä ei suinkaan pidä paikkansa.

Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta tunnettu psykologi Tony Dunderfelt puhui Huomenta Suomen lähetyksessä intohimosta ja etenkin siitä, miten se on mahdollista säilyttää pitkässä parisuhteessa.

Miehen mukaan läheisyys syntyy samanhenkisyydestä. Intohimo puolestaan syntyy siitä, että ollaan kiinnostavalla tavalla erilaisia. Parisuhteessa tarvitaan sekä läheisyyttä että intohimoa, mutta ne vaikuttavat hyvin eri tavalla. 

– Kun tavataan enemmän ja kasvetaan enemmän yhteen, ihmiset sanovat, että kipunoiva vetovoima vähenee. Niin se yleensä tuppaa tekemään, mutta sen ei tarvitse olla niin, Dunderfelt toteaa. 

Sen sijaan, että intohimon antaisi suosiolla lopahtaa, Dunderfeltin mukaan sitä on mahdollista rakentaa ja kehittää, aivan kuten taloakin. 

Artikkelin alusta löytyvältä videolta selviää, mitkä ovat miehen vinkit kipinöivään parisuhteeseen. Videolla puhutaan muun muassa siitä, miksi joskus kannattaisi nukkua eri sängyssä ja mitä tarkoittaa kiihotuksen polku. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.