Mainos

Prostituoitujen reviirikiistassa vaaditaan ehdotonta vankeutta – viilsivät partaterällä kasvoihin

Helsingin käräjäoikeus käsitteli perjantaina pahoinpitelyä, joka poliisin tietojen mukaan liittyi prostituoitujen reviirikiistaan. Sekä tutkija että prostituutioon perehtynyt poliisi pitävät tapausta poikkeuksellisena.

Syyttäjä vaati neljälle naiselle ehdotonta vankeutta viidennen naisen törkeästä pahoinpitelystä.

Syytteen mukaan naiset vetivät uhrinsa hiuksista pitäen maahan, löivät ja potkivat häntä. Pahoinpitelyn päätteeksi naiselle viillettiin partakoneen terällä haava molemmille puolille kasvoja.

Katuprostituutio nykyään vähäistä

Rikosylikonstaapeli Kenneth Eriksson Helsingin poliisista kertoo, että katuprostituutio on nykyisin varsin vähäistä. Suurin osa prostituoiduista hankkii asiakkaansa netti-ilmoituksilla. 

– Ihan kourallinen naisia tekee duunia kaduilla, sanoo Eriksson.

Prostituutiota tutkinut kansanedustaja Anna Kontula (vas.) toteaa, että Suomessa katuprostituutio on edelleen vähenemässä.

– Perinteisesti on ajateltu, että se on seksikaupan pohjataso, esimerkiksi päihteiden käyttäjiä. Toisaalta kadulla toimiminen mahdollistaa itsenäisen työskentelyn, vaikka ei olisi pääsyä esimerkiksi internetiin, toteaa Kontula.

Prostituoitujen keskinäinen reviirijako ei Kontulan mukaan ole Suomessa tavallista.

– Sen sijaan etelän suurissa kaupungeissa pysyvät reviirijaot ovat tyypillisiä. Esimerkiksi tietty alue voi olla pelkästään kroatialaisten seksityöntekijöiden toiminta-aluetta, kertoo Kontula.

Paritus liittyy järjestäytyneeseen rikollisuuteen

Prostituutio ei Suomessa sinänsä ole laitonta, mutta paritus ja ihmiskauppa ovat. Rikosylikonstaapeli Erikssonin mukaan parituskin on muuttanut muotoaan. 

– Nykyään se on enemmän palvelujen tarjontaa. Järjestetään asunto ja puhelinvastaaja, ja sitä vastaan peritään aika suuri osa tuotosta, noin 40-50 prosenttia, kertoo Eriksson.

– Paritusrikollisuus on aina kytköksissä järjestäytyneeseen rikollisuuteen, Eriksson toteaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.