Prostituoidun murhasta elinkautista istuva sarjakuristaja Michael Penttilä MTV:n erikoishaastattelussa: "Olihan se kauhea teko"

Prostituoidun murhasta elinkautista istuva sarjakuristaja Michael Penttilä erikoishaastattelussa: "Olihan se kauhea teko" 1:16
Katso videolta, miten sarjakuristaja Michael Penttilä itse kertoo prostituoidun murhasta.

Murhasta elinkautista vankeusrangaistusta istuvan sarjakuristaja Michael Penttilän erikoishaastattelu nähdään keskiviikkona MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa. Haastattelu on ensimmäinen Penttilän koskaan antama tv-haastattelu.

Penttilän rikoshistoria on poikkeuksellinen. Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI on luokitellut hänet sarjamurhaajaksi. Penttilä on todettu erittäin vaaralliseksi toisen ihmisen hengelle tai terveydelle.

57-vuotias Penttilä murhasi keväällä 2018 prostituoidun tämän asunnossa Helsingin Kalliossa.

– Olihan se kauhea teko. Kävin kurkkuun kiinni ja kuristin sen siihen, Penttilä sanoo Rikospaikan haastattelussa henkirikoksesta.

Pitkä ja synkkä rikoshistoria

Penttilän rikoshistoria on pitkä ja synkkä. Vuosikymmenten aikana hänet on tuomittu myös kahdesta taposta, kuolemantuottamuksesta, törkeästä raiskauksesta, törkeistä pahoinpitelyistä ja muista väkivaltarikoksista.

Kaikissa henkirikoksissa Penttilä on surmannut uhrinsa kuristamalla. Muissakin väkivaltarikoksissa hän on kuristanut tai yrittänyt kuristaa uhreja, useissa tapauksissa uhrin täysin yllättäneillä hyökkäyksillä.

Nuorin Penttilän tekemien henkirikosten uhri on ollut vasta 12-vuotias tyttö. Kaikki Penttilän uhrit ovat olleet naisia.

Erikoishaastattelussa Penttilä itse kertoo raskaista rikoksistaan, viehtymyksestään kuristamiseen ja omia näkemyksiään tekoihin johtaneista syistä. Penttilä kertoo muun muassa, että hän on nuoresta pitäen aina ollut äkkipikainen ja väkivaltainen luonne.

Sarjakuristaja Michael Penttilän erikoishaastattelu Rikospaikassa klo 22.35 MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa. Rikospaikan Murharyhmä keskustelee Penttilän haastattelun jälkeen sarjamurhaajista.

Lue myös:

    Uusimmat