Professori kutsui naisopiskelijoita "hyödyttömiksi" – kuittasi sanomisensa myöhemmin vitsiksi, koska "naisia tarvitaan lisääntymiseen"

Professori solvasi naisia yliopiston luennolla muun muassa kutsumalla heitä "hyödyttömiksi" ja kysymällä "pudotettiinko sinut päällesi lapsena". 

Pohjois-Carolinan yliopiston professori joutui ongelmiin tökerön möläytyksensä takia. Opiskelijoiden mukaan professori oli luennon aikana todennut "naiset ovat hyödyttömiä".

Opiskelijat kertoivat, että professori oli töykeä ja alentuva kahta luennolle osallistunutta naista kohtaan. Tilannetta todistaneen opiskelijan Maira Haquen mukaan professori oli vihainen, koska naisopiskelija oli unohtanut ottaa vastauspaperinsa mukaansa tunnille.

"Naiset tällä kurssilla ovat hyödyttömiä"

Professori solvasi naista sanomalla "pudotettiinko sinut päällesi lapsena". Seuraavaksi mies pyysi toista naista vastaamaan kysymykseensä, mutta tämäkään nainen ei osannut vastata.

– Mies sanoi sanasta sanaan: "Naiset tällä kurssilla ovat hyödyttömiä, antakaas kun pyydän miehen tekemään tämän", ja kun huomautin hänelle asiasta, hän sanoi, että se oli "vitsi", koska naiset ovat lajillemme tärkeitä lisääntymisen kannalta, eräs opiskelija kirjoitti Twitterissä WRAL-sivuston mukaan.

Maira Haque kertoo nousseensa ja kysyneensä professorilta, miksi tämä puhuu näin. Hänkin kertoo miehen kuvanneen sanomaansa "vitsiksi", koska naisia tarvitaan lisääntymiseen. Tapaus tallentui myös videolle.

Tapausta tutkitaan

Yliopiston edustaja Lauren Leslie Barker kertoo, että kyseinen professori on pidätetty virastaan. Tapausta tutkitaan.

– Yliopistossamme olemme ylpeitä kampuskulttuuristamme, joka arvostaa ja pyrkii elämään monimuotoisessa yhteisössä, joka on tasa-arvoinen ja ottaa kaikki mukaan, Barker sanoo.

Lähteet: WRAL.com, CNN 

Lue myös:

    Uusimmat