Mainos

Prodi selvisi pakettipommista vahingoitta

EU-komission puheenjohtaja Romano Prodi säilyi vahingoittumattomana, kun hän avasi viattomalta näyttäneen pakettipommin. Paketti oli lähetetty Prodin kotiin Bolognaan, Pohjois-Italiaan. Italialaisten uutistoimistojen mukaan paketti oli osoitettu Prodin vaimolle.

-Avasin paketin, jossa oli kirja... Pitelin sitä melko kaukana itsestäni, kun se leimahti liekkeihin. Mitään vakavaa vahinkoa ei syntynyt, joitakin huonekaluja ja matto kärähtivät, hymyilevä ja rauhallisen oloinen Prodi kertoi toimittajille kotinsa edustalla.

-Kirjan sisällä oli räjähtävää jauhetta, Prodi lisäsi. Prodi sanoi avanneensa paketin hyvin varovasti "taannoisten varoitusten" vuoksi. Ilmeisesti hän viittasi kahteen pieneen, kotitekoiseen pommiin, jotka räjähtivät roskalaatikoissa lähellä hänen kotiaan joulun alla. Tuolloin poliisi epäili pommeista anarkisteja, joiden kohteina olisivat olleet pikemminkin Prodin kodin edustalla partioineet poliisit kuin puheenjohtaja itse.

Romano Prodi oli Italian pääministerinä vuodet 1996-1998. Hänen uskotaan palaavan kotimaan politiikkaan kun hänen kautensa EU-komission johdossa päättyy ensi syksynä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.