Prinssi Williamin äkillinen peruutus tärkeään tilaisuuteen huolestutti helmikuussa – sai tuolloin tietää Catherinen sairaudesta

Prinsessa Catherine kertoo saaneensa syöpädiagnoosin 2:20
Tästä näet videon, jolla prinsessa Catherine kertoi alkuvuodesta saamastaan syöpädiagnoosista.

Prinssi William joutui jäämään pois kuningas Konstantinen muistotilaisuudesta saatuaan tietää puolisonsa prinsessa Catherinen syöpädiagnoosista.

Helmikuun lopussa laaja-alaista ihmetystä sekä spekulaatiota herätti prinssi Williamin, 41,  äkillinen ja hyvin viime hetkillä ilmoitettu poisjäänti edesmenneen kummisetänsä Kreikan kuningas Konstantinen muistotilaisuudesta, joka järjestettiin Windsorin linnan St. Georgen kappelissa 27. helmikuuta. 

Tuolloin William vetosi äkillisessä peruutuksessaan Kensingtonin palatsin mukaan henkilökohtaisiin syihin, mutta kyseisiä syitä ei tarkennettu. Williamin oli tarkoitus pitää tilaisuudessa puhe, joten monet asiantuntijatkin pitivät peruutusta huolestuttavana merkkinä, sillä kuninkaallisella oli useita painavia syitä olla paikalla. 

Brittimediat kertovat Williamin poisjäännin syyn olleen se, että hänen puolisonsa prinsessa Catherine, 42,  sai tuolloin diagnoosin syövästä. 

Prinsessa Catherinen ilmoitettiin tammikuun puolivälissä käyneen läpi onnistuneen vatsan alueen leikkauksen, jonka syytä ei tarkennettu. Tuolloin kerrottiin, ettei leikkauksen syy liittyisi syöpään. 

Perjantaina 22. maaliskuuta julkaisemassaa videoviestissään Catherine kertoi ensimmäistä kertaa julkisuudessa saaneensa kuitenkin diagnoosin syövästä, kun asia oli tullut ilmi leikkauksen jälkeen tehdyissä testeissä. Catherine kertoi aloittaneensa ehkäisevän kemoterapian ja olevansa hoidoissaan hyvin varhaisessa vaiheessa. 

Catherine kertoi videoviestissään alkuvuoden kuukausien olleen hyvin raskaita. Prinsessan mukaan hän ja William ovat tehneet parhaansa selittääkseen tilanteen pienille lapsilleen ja käsitelläkseen asiaa yksityisesti. 

Pariskunnalla on kolme lasta: prinssi George, 10, prinsessa Charlotte, 8, sekä prinssi Louis, 5. 

Videoviestissään Catherine kertoi Williamin olleen hänelle suuri tuki ja pyysi kansan ymmärrystä siinä, että hänen on saatava toipua sekä heidän perheensä käsitellä asiaa yksityisesti. 

Catherine on toistaiseksi sairauslomalla töistään ja prinssi William niin ikään vetäytyy kuninkaallisista edustustehtävistään toviksi tukeakseen puolisoaan ja huolehtiakseen parin lapsista. 

Helmikuun alussa myös Williamin isän kuningas Charlesin, 75,  kerrottiin saaneen diagnoosin syövästä eturauhasleikkauksensa jälkeen. Sitä ei ole tarkennettu, mikä syöpä on kyseessä Catherinen tai Charlesin kohdalla. 

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat