Prinssi William palaa töihin torstaina

Prinsessa Catherine kertoo saaneensa syöpädiagnoosin 2:20
Videolla: näin prinsessa Catherine kertoi saaneensa syöpädiagnoosin

Prinssi William astelee kansan ja median eteen torstaina 18. huhtikuuta ensi kertaa sen jälkeen, kun hänen puolisonsa prinsessa Catherine ilmoitti julkisesti syöpädiagnoosistaan.

Prinssi William  tekee paluun työtehtäviinsä sekä julkisuuteen tulevana torstaina 18. huhtikuuta, jolloin hänen on määrä tutustua elintarvikkeita jakavan hyväntekeväisyysjärjestön Sunbury-on-Thamesin toimintaan Surreyssa, kertoo BBC. Lisäksi William vierailee länsi-lontoolaisessa nuorisokeskuksessa. 

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun William astuu julkisuuteen kansalaisten ja median eteen hänen puolisonsa prinsessa Catherinen  tiedotettua 22. maaliskuuta alkuvuodestaan saamastaan syöpädiagnoosista. Ilmoitus, jossa Catherine olevansa kemoterapiahoitonsa alkuvaiheissa, sai aikaan laaja-alaisen kansainvälisen järkytyksen. Viestissään Catherine pyysi yksityisyyttä niin itselleen kuin perheelleen toipumisensa ajaksi. 

Tammikuun puolivälissä Catherinelle tehtiin vatsan alueen leikkaus, josta lähtien hän on ollut sairauslomalla. Syöpä diagnosoitiin leikkauksen jälkeen, mutta julkisuuteen ei ole kerrottu, mikä syöpä on kyseessä. 

Alkuvuodesta lähtien prinssi William on ollut harvakseltaan töissä ja on sen sijaan keskittynyt puolisonsa toipumisen tukemiseen sekä heidän perheensä arjen pyörittämiseen. Williamilla ja Catherinella on kolme lasta: prinssi George, 10, prinsessa Charlotte, 8, sekä prinssi Louis, 5. 

Odottaa saattaa, että Williamin paluu edustustehtäviin kerää osakseen valtavan kansainvälisen mielenkiinnon. Catherinen shokki-ilmoituksen jälkeen prinsessan voinnista ei ole kerrottu palatsin toimesta uusia tietoja, joten William joutunee työtehtäviensä lomassa vastaamaan tiedusteluihin asiasta. 

Vaikka William ei ole tehnyt kuninkaallisia edustustöitä viime aikoina, on hänet bongattu julkisuudessa muutamaan otteeseen. Edellisen kerran William nähtiin 11. huhtikuuta suosikkijalkapallojoukkueensa Aston Villan ottelussa esikoisensa Georgen ja tämän ystävän kanssa. Aiemmin huhtikuussa William bongattiin puolestaan oluella pubissa Windsorissa Catherinen äidin Carole Middletonin kanssa. Lähteiden mukaan Catherinen vanhemmat ovat olleet suurena apuna lapsenlastensa hoitamisessa. 

Catherine kuvaili ilmoituksessaan syöpädiagnoosin olleen valtava shokki ja kertoi perheen ottaneen aikaa sille, että ovat pystyneet selittämään tilanteen hänen ja Williamin kolmelle nuorelle lapselle. Catherine kuvaili videolla puolisonsa Williamin olleen hänelle tilanteessa "mitä suurin tuki". 

Kuun lopussa, 29. huhtikuuta Catherine ja William viettävät 13. hääpäiväänsä. 

Lue myös:

    Uusimmat