Lähde: Kuningas Charles tapasi prinsessa Catherinen kahden kesken ennen tämän ilmoitusta syöpädiagnoosista

Prinsessa Catherine kertoo saaneensa syöpädiagnoosin 2:20
Tästä voit katsoa videon, jolla prinsessa Catherine kertoi saaneensa syöpädiagnoosin

Syöpädiagnoosin saaneen prinsessa Catherinen kerrotaan halunneen keskustella myös syöpää sairastavan kuningas Charlesin kanssa kahden kesken ennen kuin ilmoitti sairaudestaan julkisesti.

Lähteiden mukaan kuningas Charles, 75, matkasi torstaina 21. maaliskuuta Lontoosta Windsoriin tavatakseen prinsessa Catherinen, 42, ennen tämän perjantaista julkista ilmoitusta alkuvuodesta saamastaan syöpädiagnoosista, kertoo The Sun

Catherinen kerrotaan halunneen kovasti keskustella Charlesin kanssa ennen asian tuomista julkisuuteen. Charles sai myös syöpädiagnoosin alkuvuodesta sen jälkeen, kun hänelle oli tehty leikkaus laajentuneen eturauhasen takia. Catherinen syöpä puolestaan diagnosoitiin hänen vatsan alueen leikkauksensa jälkeen, joka tehtiin tammikuun puolivälissä. 

Sitä ei ole tarkennettu kummankaan kohdalla, mikä syöpä on kyseessä.  

Lähteet kertovat sen olevan todella poikkeuksellista, että Catherine ja Charles tapaavat kahden kesken yksityisen lounaan merkeissä, vaikka he ovatkin läheisiä. 

– Kuninkaalle oli aiemmin kerrottu siitä, että naisella, jota hän kutsuu "rakkaaksi miniäkseen", on syöpä.

Samankaltaisten tilanteiden myötä Catherinella ja Charlesilla lienee keskenään paljon puhuttavaa sekä samaistumispintaa toistensa kokemuksiin. Charles aloitti omat syöpähoitonsa tammi-helmikuussa, ja Catherine kertoi perjantaina julkaisemallaan videolla olevansa itsekin hoitojensa alkuvaiheessa. Catherine kertoi saavansa kemoterapiaa lääkäriensä suosituksesta. 

– Kuningas lähti tältä lounaalta hyvin tunteellisena. He ovat hyvin läheisiä, ja Charles suhtautuu Catherineen kuin tämä olisi hänen tyttärensä. 

Myös Charlesin puolison kuningatar Camillan  kerrotaan olleen tärkeä tuki Catherinelle ja lähteiden mukaan he ovat aktiivisesti yhteydessä toisiinsa. 

Videoviestissään Catherine kiitti saamastaan tuesta puolisoaan, Charlesin vanhempaa poikaa prinssi Williamia. Catherinen leikkauksen aikaan tammikuussa William vetäytyi vähäksi aikaa täysin työtehtävistään voidakseen olla Catherinen tukena ja pitääkseen huolta pariskunnan kolmesta lapsesta prinssi Georgesta, 10, prinsessa Charlottesta, 8, sekä prinssi Louisista, 5.

Tammikuun puolivälissä Catherinen ilmoitettiin läpikäyneen onnistuneen vatsan alueen leikkauksen, jonka syytä ei tarkennettu. Tuolloin prinsessan kerrottiin jäävän sairauslomalle ainakin pääsiäiseen asti. Koska leikkauksen syytä ei kerrottu ja sairausloman ilmoitettiin olevan varsin pitkä, lähtivät spekulaatiot sekä huhut Catherinen todellisesta terveydentilasta liikkeelle valtoimenaan. 

Tuohon aikaan myös kerrottiin, että Catherinen leikkauksen syy ei olisi liittynyt syöpään. Sairaus diagnosoitiin kuitenkin myöhemmin leikkauksen jälkeen tehtyjen testien perusteella. 

Videollaan Catherine kertoi, että hänen täytyi toipua mittavasta operaatiostaan ennen kuin pystyi aloittamaan kemoterapiahoidot. 

Mediatietojen mukaan Catherinen syöpähoidot olisivat alkaneet helmikuun lopussa ja olleen myös syy siihen, miksi prinssi William perui äkillisesti julkisia edustustehtäviään vedoten henkilökohtaisiin syihin. Lähteet kertovat Catherinen nauhoittaneen perjantaina julkaisemansa videoviestin keskiviikkona 20. maaliskuuta Windsorin puutarhassa. Catherine on viettänyt toipumisaikaansa perheensä kanssa Windsorissa sijaitsevassa kodissaan Adelaide Cottagessa. 

Lue myös:

    Uusimmat