Prinssi Williamilta tiukka kommentti: Dianan kohuhaastattelua ei pitäisi esittää enää koskaan

9:15
The Crown -sarjassa nähtiin hurjia kuvauksia prinsessa Dianan ja prinssi Charlesin liitosta - ovatko nämä sarjassa nähdyt tapahtumat totta vai tarua?

Prinsessa Dianan lapset ovat arvostelleet BBC:n ja yhtiön toimittajan toimintaa prinsessa Dianan vuonna 1995 esitetyn haastattelun yhteydessä.

Britanniassa prinsessa Dianan lapset, prinssit William ja Harry, ovat arvostelleet kovin sanoin yleisradioyhtiö BBC:n ja yhtiön yhden toimittajan toimintaa vuonna 1995 esitetyn prinsessan haastattelun yhteydessä.

BBC pyysi torstaina anteeksi kohuhaastattelun esittämistä sen jälkeen, kun samana päivänä julkaistu raportti kritisoi jyrkästi tapaa, jolla BBC:n toimittaja suostutteli Dianan antamaan haastattelun.

Prinssi Williamin mukaan vilpillinen tapa, jolla haastattelu hankittiin, vaikutti merkittävästi Dianan sanomisiin. Haastattelua ei pitäisi esittää enää koskaan, prinssi sanoi lausunnossa, joka julkaistiin videomuodossa hänen ja herttuatar Catherinen Twitter-tilillä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen myös tästä.

Torstaina julkistetun selvityksen mukaan haastattelun tehnyt toimittaja Martin Bashir väärensi dokumentteja varmistaakseen sen, että saa haastattelun prinsessalta ja myöhemmin valehteli asiasta BBC:n esimiehilleen.

Prinssi William sanoi lausunnossaan myös, että haastattelua edeltäneet tapahtumat vaikuttivat merkittävästi Dianan haastattelussa esittämiin lausuntoihin ja teki hallaa Dianan ja prinssi Charlesin väleille. Cambridgen herttua suomi BBC:tä myös siitä, ettei yleisradioyhtiö tutkinut omasta puolestaan kunnolla tapausta.

– On erittäin huolestuttavaa, että BBC:n työntekijät ovat valehdelleet ja käyttäneet väärennettyjä asiakirjoja saadakseen äitini haastatteluun, jyrähti William ja syytti BBC:n hoitaneen omalta osaltaan tutkinnan epäpätevästi.

– He olivat vältteleviä raportoidessaan tiedotusvälineille asiasta ja peitteleivät tietoja sisäisesti tutkinnastaan.

Cambridgen herttuan mukaan tapaus vaikutti hänen mielestään merkittävästi myös hänen äitinsä viimeisiin elinvuosiin.

– Olen pohjattoman surullinen siitä, että BBC:n virheet vaikuttivat merkittävästi hänen pelkoonsa, vainoharhaisuuteensa ja eristäytymiseen, jotka ovat jääneet mieleeni hänen viimeisistä vuosistaan.

Dianan veli Charles Spencer on esittänyt runsaasti syytöksiä BBC:n suuntaan asian tiimoilta. Spencerin mukaan Dianaa haastatellut toimittaja Bashir olisi valehdellut prinsessalle saadakseen tältä haastattelun. Spencerin väitteiden mukaan Bashir olisi näyttänyt   tälle tekaistuja tiliotteita, jotta voitti Spencerin luottamuksen ja sai tämän esittelemään Dianan hänelle. 

Spencer on esittänyt myös väitteitä, että Bashir olisi huijannut Dianaa esittämällä tälle tekaistuja väitteitä prinssi Charlesin ja pariskunnan lastenhoitajan Tiggy Legge-Bourken suhteesta.

58-vuotias Bashir on yksi Britannian tunnetuimmista toimittajista. Hän irtisanoutui BBC:ltä edellisviikolla vedoten terveyssyihin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja