Prinssiveljesten katkerasta riidasta uutta tietoa – välit eskaloituivat tulisesti jo vuosia sitten: "William heitti Harryn pihalle"

2:44
Prinssi Harry vertasi elämää kuninkaallisena Truman Show -elokuvaan sekä eläintarhaan.

Kuninkaalliskirjailija Robert Laceyn mukaan prinssit William ja Harry ajautuivat kiivaaseen riitaan jo vuonna 2018.

Prinssi Williamin ja prinssi Harryn riitaisat välit ovat puhuttaneet pitkään. Kuninkaalliskirjailija Robert Lacey paljasti hiljattain, että William suuttui erittäin verisesti pikkuveljelleen Harrylle vuonna 2018 saatuaan tietää, että herttuaparin työntekijät ovat tehneet valituksen siitä, että Harryn vaimo Meghan olisi kiusannut henkilökuntaansa.

Paljastukset tulivat ilmi kirjan Battle of Brothers uudessa versioinnissa. Lähteiden mukaan Williamin raivo veljeään kohtaan oli niin suuri, että hän erotti herttuaparien kuninkaalliset taloudet toisistaan.  

– Prinssi oli ällistynyt ja kauhistunut. Hän oli heti raivoissaan siitä, mitä kuuli. 

Kirjailijan mukaan veljesten välillä alkanut riita oli raivokas ja katkera. Laceyn kertoman mukaan William uskoi, että Meghan seurasi omaa "agendaansa", kuten hän oli todennut eräälle ystävälleen.

– Meghan vähätteli joitakin monarkian tärkeitä periaatteita, mikäli hän todella kohteli henkilökuntaansa sillä tavalla, ja William oli pahoillaan siitä, että Meghan tuntui olevan viemässä hänen veljeään pois häneltä. 

Laceyn lähdetietojen mukaan William halusi tulla erotetuksi Meghanista päivittäisellä tasolla, mikä tarkoitti myös eriytymistä Harrysta. 

– William heitti Harryn ulos, prinssiä läheinen lähde kertoo kirjailijan mukaan. 

Lähteet kertovat myös, että Williamin puoliso Catherine olisi ollut varovainen Meghanin suhteen alusta alkaen. Tilanne kuitenkin eskaloitui vuoden 2018 lokakuussa, kun sekä Cambridgen että Sussexin herttuaparin kanssa työskennellyt Jason Knauf lähetti virallisen sähköpostin, jonka mukaan Meghan oli kiusannut henkilökuntaansa. Kuultuaan syytöksistä Williamin kerrotaan soittaneen välittömästi veljelleen, joka oli puolustanut raivokkaasti vaimoaan. 

Harry oli kertoman mukaan lyönyt Williamille luurin korvaan vihaisena, jonka jälkeen William meni puhumaan veljelleen kasvotusten. William oli lähteiden mukaan ollut kauhuissaan väitteistä ja halusi kuulla, mitä Harrylla oli sanottavanaan asiasta. Lopputuloksena oli veljesten katkera ja tulinen riita.

Noihin aikoihin, loppuvuodesta 2018, hovi ilmoitti, että aiemmin yhtä pitäneet Cambridget ja Sussexit eriyttävät kotitaloutensa. 

Veljesten välien on kerrottu alkaneen viilentyä jo siinä kohtaa, kun William toppuutteli aikoinaan Meghanin suhteen nopeasti etenevää Harrya. Tiettävästi Harry oli loukaantunut veljensä sanoista ja ärsyyntyen tämän kehotuksesta. 

– Sinun ei tarvitse kiirehtiä. Ota aikaa tutustuaksesi tähän tyttöön, William oli sanonut pikkuveljelleen lähteiden mukaan. 

Meghan on tyrmännyt syytteet edustajiensa kautta, joiden mukaan Meghan olisi tosiasiassa kuninkaallisen perheen katkeran lokakampanjan uhri. 

Harry ja William kohtasivat toisensa viimeksi huhtikuussa prinssi Philipin hautajaisissa. Tuolloin kaksikko jutteli toisilleen rennon oloisina poistuessaan isoisänsä siunaustilaisuudesta. Tämän jälkeen Harryn ja kuninkaallisen perheen välit ovat tiettävästi kiristyneet kuitenkin entisestään, sillä prinssi on avautunut medialle muutamaankin otteeseen kovin sanoin elämästään brittihovissa. 

Williamin ja Harryn olisi määrä kohdata toisensa seuraavan kerran pian, sillä 1. heinäkuuta, prinsessa Dianan 60-vuotissyntymäpäivänä Kensingtonin palatsissa Lontoossa paljastetaan edesmenneen prinsessan kunniaksi tehty uusi patsas. Dianan poikien Williamin ja Harryn on tarkoitus olla tilaisuudessa paljastamassa patsasta yhdessä. 

Lähde: The Sun

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja