Prinssi Edward astui yllättäväksi paikkaajaksi – tuurasi äitiään Elisabetia tilaisuudessa, jota kuningatar ei ole koskaan aiemmin jättänyt väliin

7:12
Pimittääkö brittihovi tietoja kuningatar Elisabetin terveydentilasta?

Prinssi Edward piti yhä lepoon määrätyn äitinsä kuningatar Elisabetin puolesta puheen Englannin kirkon kirkolliskokouksessa.

Kuningatar Elisabetin nuorin lapsi prinssi Edward piti tiistaina 16. marraskuuta lepoon määrätyn äitinsä puolesta puheen Englannin kirkon yleisessä synodissa eli kirkolliskokouksessa. Terveysongelmista kärsinyt 95-vuotias Elisabet lepää yhä Windsorin linnassa. Elisabetin olisi ollut määrä osallistua tiistaiseen tapahtumaan, mutta kuningatar joutui perumaan tämänkin tapahtuman viime metreillä. 

Kyseessä oli ensimmäinen kerta kirkolliskokouksen 51-vuotisessa historiassa, kun kuningatar ei päässyt toteuttamaan viiden vuoden välein tapahtuvaa vierailuaan. Elisabet on Englannin kirkon pää sekä itsekin hartaasti uskova. 

57-vuotias Edward totesi puheessa, että kirkolliskokouksessa paikalla olleet "varmasti ymmärtävät" miksi hänen äitinsä ei ollut paikalla pitämässä itse puhettaan. Edwardin mukaan kuningatar lähetti syvimmät pahoittelunsa siitä, ettei voinut olla itse paikalla. 

Edwardin välittämässä Elisabetin puheessa kiiteltiin muun muassa sitä, kuinka kirkko ja seurakunnat ovat "tarjonneet toivoa" haastavana pandemia-aikana. 

Kuningatar Elisabet joutui jättämään sunnuntaina 14. marraskuuta järjestetyn muistosunnuntain jumalanpalveluksen väliin, sillä Buckinghamin palatsin mukaan monarkki oli venäyttänyt selkänsä. Elisabet on ollut nyt lähes kuukauden levossa lääkärien määräyksestä. 20. lokakuuta kuningatar aiheutti valtavaa kansainvälistä huolta, kun hänen kerrottiin viettäneen yllättäen yhden yön sairaalassa. 

Elisabetin kerrotaan yhä suorittavan "kevyitä työtehtäviään", kuten esimerkiksi virtuaaliaudiensseja, mutta kuningattaren ei ole määrä osallistua merkittäviin julkisiin edustustilaisuuksiin loppuvuoden aikana. 

Terveydentilansa takia Elisabet joutui myös perumaan kaksipäiväisen matkansa Pohjois-Irlantiin viime kuussa, kuten myös osallistumisensa Glasgow'n ilmastokokoukseen. 

Lähde: Hello!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja