Kuningatar Elisabet esiintyi ensimmäistä kertaa sairaalayönsä jälkeen

Kuningatar Elisabet vietti yön sairaalassa 0:31
Kuningatar Elisabet vietti yön sairaalassa – näin asiasta uutisoitiin

Kuningatar Elisabet piti tiistaina 26. lokakuuta audienssinsa virtuaalisesti.

Kuningatar Elisabet, 95, on palannut edustustehtäviinsä, kertoo Reuters. Elisabet suoritti tiistaina 26. lokakuuta audiensseja virtuaalisesti kodistaan Windsorin linnasta käsin. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Elisabet esiintyi julkisesti edellisellä viikolla sairaalassa viettämänsä yön jälkeen. 

Elisabet vietti sairaalassa keskiviikon ja torstain välisen yön. Hän palasi kotiinsa Windsorin linnaan lounasaikaan torstaina 21. lokakuuta. Kyseessä kerrottiin olleen "käytännön syyt" sen jälkeen, kun kuningattarelle oli tehty "ennakoivia tutkimuksia sairaalassa". 

Aiemmin samalla viikolla Elisabet joutui perumaan matkansa Pohjois-Irlantiin, sillä hänen lääkärinsä oli määrännyt vastahakoisen kuningattaren lepäämään pariksi päiväksi. 

Elisabetin terveydentila on herättänyt runsaasti huolta viime päivien ajan. Hiljattain kuningatar herätti huomiota edustaessaan kävelykeppiin nojautuen. Viikonloppuna hän jätti väliin jumalanpalveluksen sunnuntaina, mikä niin ikään oli hyvin poikkeuksellista kuningattarelle. 

Useat kuninkaallisasiantuntijat sekä toimittajat ovat kritisoineet Iso-Britanniassa Buckinghamin palatsia laajalti siitä, miten Elisabetin terveydentilasta on tiedotettu. Monien kritiikki kohdistuu siihen, ettei palatsi anna julkisuuteen täyttä kuvausta kuningattaren terveydentilasta. 

– Ongelma on mielestäni se, että huhut sekä väärät tiedot kukoistavat todellisen, oikean ja uskottavan tiedon loistaessa poissaolollaan, BBC:n kuninkaallistoimittaja Nicholas Witchell arvioi. 

Lue myös:

    Uusimmat