Prinssi Andrewia vaaditaan todistajanaitioon – yksi miljonääri Epsteinia syyttäneistä naisista sanoo, että hänet pakotettiin seksiin prinssin kanssa: "Hän oli hyväksikäyttäjä"

Yksi miljonääri Jeffrey Epsteinia seksuaalisesta hyväksikäytöstä syyttäneistä naisista sanoi perjantaina televisiohaastattelussa, että myös Epsteinin ystävänä tunnettu prinssi Andrew oli hyväksikäyttäjä, kertoo The Guardian.

Virginia Giuffre (ent. Roberts), yksi Epsteiniä hyväksikäytöstä syyttäneistä naisista, kertoi perjantaina NBC-kanavan televisiohaastattelussa Epsteinin kehottaneen häntä seksiin vaikutusvaltaisten miesten kanssa, mukaan lukien prinssi Andrewin.

Giuffre on vuonna 2011 kertonut Epsteinin värvänneen hänet 15-vuotiaana ja painostanut seksiin prinssi Andrewin ja hänen seuralaistensa kanssa rahaa vastaan. 

Hän sanoi tuolloin lausunnossaan, että prinssi "tietää totuuden" Epsteinin alaikäisten tyttöjen hyväksikäytöstä, ja on vaatinut häntä todistajanaitioon. 

Vuonna 2014 Giuffre sanoi, että hänet pakotettiin aikanaan seksiin prinssi Andrewin kanssa. 

Vuonna 2015 oikeus katsoi, että prinssi Andrewia koskevat väitteet olivat epäolennaisia ja määräsi ne poistettavaksi kunnianloukkaussyytteestä, joka kohdistui Epsteinin ystävään Ghislaine Maxwelliin

Maxwell on rikkaan mediakustantaja Robert Maxwellin tytär. Häntä on syytetty avunannosta Epsteinin hyväksikäyttöön. Maxwell on kiistänyt väitteet.

Giuffre kertoi tuoreessa televisiohaastattelussa lausunnostaan, jonka mukaan Maxwellilla oli merkittävä rooli Epsteinin väitetyssä seksityöläisten kaupassa.

– Kun olin ensimmäistä kertaa Lontoossa, olin niin nuori. Ghislane herätti minut aamulla ja sanoi: "Sinä tapaat tänään prinssin", Giuffre kuvailee.

– En tiennyt, että minut paritetaan sille prinssille. 

Giuffren mukaan prinssi Andrew saapui sinä iltana Maxwellin talolle Lontoossa. He menivät yökerhoon, jossa prinssi osti Giuffrelle alkoholia. He olivat tanssineet yhdessä, ja kun he olivat lähdössä, Maxwell kertoi prinssin tulevan mukaan.

– Haluan sinun tekevän hänelle sen, mitä teet Epsteinille, Giuffre kertoo Maxwellin sanoneen hänelle autossa.

Prinssi kiistää jyrkästi väitteet

Prinssi Andrew on Iso-Britannian kuningatar Elisabeth II:n vanhin poika. Hän on jyrkästi kiistänyt tienneensä Epsteinin toimista tai harrastaneensa seksiä alaikäisen kanssa.

Hän on sanonut, ettei koskaan havainnut sellaista toimintaa, joka olisi viitannut mihinkään sellaiseen, mistä Epsteinia nyt syytetään. Useat Epsteinin uhrit ovat vaatineet prinssia todistusaitioon kertomaan kaiken, mitä hän Epsteinistä tietää. 

Vuonna 2008 Epstein myönsi syyllisyytensä seksin ostoon täysi-ikäiseltä henkilöltä, sekä yhdeltä alaikäiseltä henkilöltä. Hän sai 18 kuukauden rangaistuksen. Epsteinille tarjottiin sopimusta, jonka perusteella ihmiskauppaan liittyvät syytteet hylättiin, jos Epstein tunnustaa seksin ostamisen.

Epstein otettiin uudestaan kiinni tänä vuonna, kun ihmiskauppasyytteet nostettiin uudestaan. Epstein kuoli sellissään tutkintavankeuden aikana. Kuoleman uskotaan olleen itsemurha.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja