Prinsessa Madeleinen suuri suru: Perhejoulu Ruotsissa vaakalaudalla – "Voi olla vaikeaa…"

0:44
Näin rakastuneina prinsessa Madeleine ja Chris O'Neill ilmoittivat kihlauksestaan

Koronaviruspandemia saattaa sotkea myös prinsessa Madeleinen ja muiden kuninkaallisten joulusuunnitelmia.

Ruotsin prinsessa Madeleine ja hänen puolisonsa Chris O'Neill lapsineen asettuivat pari vuotta sitten asumaan Yhdysvaltain Floridaan. Perhe on kotiutunut sinne, ja lapset Leonore, Nicolas ja Adrienne käyvät kouluja Yhdysvalloissa. 

Vaikka vierailut Ruotsissa ovat melko harvinaisia, ovat vuotuiset kesälomamatkat ja juhlapyhät Ruotsissa olleet prinsessa Madeleinelle hyvin tärkeitä. Prinsessa pettyi kovasti, kun perhe ei pystynyt kesällä matkustamaan lomalle hänen synnyinseuduilleen kruununprinsessa Victorian syntymäpäivän tienoilla, jolloin kuninkaallinen perhe on perinteisesti oleillut Öölannissa.

Ruotsalaislehti Expressenin mukaan nyt vaakalaudalla voi olla myös perhejoulu Ruotsissa, sillä koronavirukseen liittyvät matkustusrajoitteet ovat edelleen varsin tiukat Yhdysvalloissa. Jos joulumatka jäisi väliin, tarkoittaisi se myös sitä, ettei Madeleine pääsisi viettämään myöskään kuningatar Silvian syntymäpäivää, joka on 23. joulukuuta.

– Prinsessa Madeleine asuu Floridassa ja siellä on voimassa tiukemmat ohjeistukset. Siksi se voi olla vaikeaa pandemian vuoksi, hovin tiedottaja Margareta Thorgren kommentoi.

Myös Ruotsissa koronatilanne on mennyt huonompaan suuntaan ja Expressenin mukaan tämä voi vaikuttaa myös Ruotsissa asuvien kuninkaallisten joulusuunnitelmiin. Lehden mukaan pääministeri Stefan Löfven ilmoitti maanantaina, että joulu saattaa mennä samalla kaavalla kuin pääsiäinen.

Kuninkaallinen perhe juhlisti pääsiäistä etäyhteyksin niin, että kuningaspari ja kaikki heidän lapsensa perheineen osallistuivat juhlintaan tahoillaan videoyhteyksin.

Kuningatar Silvia kommentoi kesällä vuoden olleen raskas myös kuninkaalliselle perheelle. 

– Tämä on tietysti vaikeaa myös meille. Sydäntäni särkee, kun emme voi olla yhdessä, kuningatar kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja