Prinsessa Dianan klassikkokoru muunneltiin herttuatar Camillalle sopivaksi – arvo kipusi yli 100 000 puntaan

Dianaa pidettiin aikansa tyyli-ikonina – tällaisessa tyylissä prinsessa riensi kuntosalille 2:14
Prinsessa Diana oli aikansa tyyli-ikoni. Tällaisessa tyylissä prinsessa riensi kuntosalille!

Prinsessa Dianalle kuulunut koru on nykyään herttuatar Camillan käytössä.

Cornwallin herttuatar Camilla omistaa tunnetusti lukuisia koruharvinaisuuksia mukaan lukien hänen omat perhekalleutensa ja henkilökohtaiset ​​lahjat, joita hän on aviomieheltään prinssi Charlesilta vuosien mittaan saanut. Kokoelmassa on kuitenkin yksi koru, johon Camilla on erityisen tykästynyt ja joka on nähty hänen yllään useaan otteeseen.

Kyseessä on prinsessa Dianalle kuulunut kaulakoru, joka nähtiin hänen yllään vuosina 1986 ja 1991.

Päätös käyttää kyseistä korua on Camillalta yllättävä, sillä hänen ja Dianan  välejä painosti vuosia kolmiodraama. Charlesin tiedetään pettäneen Dianaa Camillan kanssa ollessaan vielä avioliitossa sydänten prinsessan kanssa. Sittemmin Charles ja Camilla avioituivat virallisesti vuonna 2005, kahdeksan vuotta Dianan kuoleman jälkeen .

Dianan kuoleman myötä koru palautettiin kuningatar Elisabetin kokoelmaan. Klassinen koru on sittemmin muutettu herttuatar Camillan rintakoruksi, joka on nähty hänen yllään viimeisimmän kerran vuonna 2019. 

Rintakorua koristaa kyyneleenmuotoinen, smaragdinvihreä cabochon-jalokivi, joka on timanttien ympäröimä. Korussa onkin tiedettävästi 18 timanttia, pieniä smaragdeja sekä rubiini. Yli 150-vuotiaan korun hinnaksi on arvioitu Expressenin mukaan jopa yli 100 000 puntaa. 

Korun arvo pysynee erityisen korkeana juurikin sen vuoksi, että sekä Diana että Camilla ovat pitäneet kyseistä korua yllään. Lisäksi korussa käytettyjen jalokivien karaatit, väri ja kirkkaus ovat korkealaatuisia.



Lue myös:

    Uusimmat