Tunnistettavasta tyylistään tunnettu kuningatar Elisabet, 94, rakastaa helmikorujaan yli kaiken – taustalla koskettava syy

Kuningatar Elizabeth piti puheen kansalle koronatilanteesta 4:24
Kuningatar Elisabetin suosikkihelmikoru nähtiin monarkin yllä tämän huhtikuisessa televisiopuheessa koronapandemiaan liittyen.

Kuningatar Elisabetin rakkaus helmikoruja kohtaan juontaa juurensa monarkin lapsuuteen.

94-vuotias kuningatar Elisabet on toki yksi maailman tunnetuimmista ihmisistä, mutta monarkin pukeutumistyyli on pelkästään jo hyvin tunnistettava. Yksi asuste, jota ilman kuningatarta nähdäänkin harvoin, on hänen helmikaulakorunsa. Yksi syy sille, miksi Elisabet suosii helmiä, on varsin perinteinen, kuten kuningatar läpikotaisin on itsekin. 

– Helmet ovat olleet perinteinen asuste kuningattarille jo tuhannen vuoden ajan. Koskaan ei ole ollut kuningatarta, joka ei käyttäisi helmikaulakorua. Ne olivat harvinaisia, kauniita sekä kiiltäviä, ja mitä enemmän niitä käyttää, sitä kiiltävimmiksi ne tulevat, kirjailija Leslie Field kertoo. 

Kuningattarella on lähteiden mukaan varsin vaikuttava kokoelma helmikoruja. Useimmiten Elisabetin kaulassa nähdään kuitenkin klassinen kolmirivinen koru. 

– Se on kaulakoru, jonka hän tuntee olevan kaikista soveliain. Hän haluaa käyttää helmiä joka päivä, kuten hänen äitinsä ja isoäitinsä käyttivät ennen häntä. Hän ei käyttäisi timanttikaulakorua hyväntekeväisyyslounaalla, se on yksinkertaisesti perinteistä, että leidi käyttää helmiä päiväsaikaan. 

Elisabetin suosikkihelmikoru teetätettiin pian sen jälkeen, kun hänet kruunattiin kuningattareksi vuonna 1953 hänen ollessaan 27-vuotias. Tänä vuonna korun on saattanut bongata Elisabetin kaulasta esimerkiksi huhtikuussa, kun hän piti koronapandemiaan liittyneen televisioidun puheen kansalaisilleen, tai kesällä hänen edustaessaan erilaisissa tilaisuuksissa virtuaalisesti videoyhteyden kautta. Kuningatar käytti suosikkihelmiään myös pojantyttärensä prinsessa Beatricen häissä heinäkuussa. 

Fieldin mukaan Elisabetin rakkaus helmikoruja kohtaan syttyi kauan sitten kuningattaren lapsuudessa. Elisabetin isoisoäidillä kuningatar Victorialla oli aikanaan tapana antaa tyttärilleen ja tyttärentyttärilleen syntymäpäivälahjaksi yhden helmen joka vuosi. Näin ollen 18-vuotissyntymäpäivänään prinsessoilla oli tarpeeksi helmiä kasassa kaulakorua varten. Kuningatar Elisabetin oma isä kuningas Yrjö VI jatkoi tätä perinnettä, joka antoi Elisabetille ohuen ketjun, johon tuleva kuningatar sai kaksi helmeä lisättyä jokaisena syntymäpäivänään. 

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat