Mainos

"Presidenttispekulointi pelkkää viihdettä"

SDP:n puoluesihteeri Ari Korhonen

SDP:n puoluesihteeri Ari Korhosen mielestä kolme vuotta ennen vaaleja on aivan liian ennenaikaista spekuloida tulevalla presidentillä. MTV:n eilen julkistaman gallupin mukaan Sauli Niinistö on arvioitu kyvykkäimmäksi mahdolliseksi presidentiksi jopa kaikissa puolueissa. Korhonen pitää ennenaikaisia tutkimuksia enemmänkin viihteenä kuin arvioina, jolle pitäisi antaa suurta painoarvoa.

- Niinistön suosio on tässä vaiheessa korkealla, mutta näin on ollut aiemminkin, että jonkun henkilön suosio on ollut korkealla ja kuitenkin joku toinen on sitten valittu presidentiksi. Varmasti Sauli Niinistökin olisi hyvä presidentti, jos hänet valittaisiin, mutta kyllä nämä vaalit täytyy kuitenkin ensin käydä. Ja muistutuksena nyt vielä, että Niinistö on yhdet presidentinvaalit jo hävinnytkin, painottaa Korhonen.

Korhonen vieroksuu ajatusta siitä, että monta vuotta ennen vaaleja julistetaan presidentti. Hän muistuttaa, että vuoden 1999 presidentivaalein alla Riitta Uosukaisella oli 38 prosentin kannatus, mutta hänestä ei tullut presidenttiä. Tarja Halonen taas savutti vain 17 prosentin suosion ensimmäisissä presidenttigallupeissa ja silti hänestä tuli presidentti. Korhosen mukaan kaksi edellistä presidenttiä on valittu täysin gallupsuosioiden takaa.

- Kyllä presidentinvaalit ja kampanjat ovat aivan eri asia kuin nyt julkisuudessa presidentiksi pyöriteltävät nimet. Kampanjoissa ehdokkaiden ominaisuudet tulevat sitten vasta lopulta esiin.

Korhosen mielestä MTV:n eilinen tutkimustulos Niinistön suosiosta ei ole yllättävä.

- Poliitikot, jotka ovat paljon julkisuudessa ja joilla on paljon kokemusta, ovat vahvoilla tässä tutkimuksessa. Presidentti-instituutioon liittyy poliittisen kokemuksen korostaminen ja sen arvostaminen. Tämä mielestäni näkyy tässä tutkimuksessa.

Sauli Niinistö on suosituin kyvykkyydellä mitattuna myös SDP:n keskuudessa.

- Täytyy muistaa, että tässä on kyvykkyyttä mitattu tähän tehtävään, ei sitä että ketä äänestäisit. Presidentinvaaleissa on ennenkin koettu yllätyksiä Suomessa, Korhonen muistuttaa.

Lue myös:

Katso SDP:n puoluesihteeri Ari Korhosen haastattelu (Huomenta Suomi 23.2.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.