Mainos

Presidenttikin terävöittäisi Venäjän-politiikkaa

Presidentti tutustui tänään Nuijamaan raja-asemalla muun muassa rajavartioston uuteen valvontatekniikkaan.

Presidentti Tarja Halonen on yhtä mieltä siitä, että Venäjän-politiikkaa on terävöitettävä. Hän yhtyy ulkoministeri Ilkka Kanervan (kok.) näkemyksiin siitä, että Venäjää koskevia kysymyksiä on hoidettava tarmokkaammin kaikilla osa-alueilla.

- Ulkoministeri Kanerva puhuu Venäjä-strategiasta ja Venäjän politiikan tehostamisesta, niin hänellä on juuri tämän tyyppiset asiat mielessään, mitä hän sitten sanoikin eteenpäin, että on vielä paljon asioita, joita voidaan tehdä, että saadaan hyvä lopputulos.

Presidentti tutustui tänään Nuijamaan raja-asemalla muun muassa rajavartioston uuteen valvontatekniikkaan, jota lisätään kaiken aikaa itärajalle.

Kysymykseen siitä, onko vaurastuva itänaapuri meille turvallisuusuhka vai -haaste, presidentti vastasi päättäväisesti.

- Venäjä on meille monessa mielessä haaste, mutta haaste myönteisessä mielessä.

Yksi haaste on EU:n ja Venäjän pohtima viisumivapaus, joka presidentin mielestä häämöttää tulevaisuudessa.

- Viisumi ei ole mikään hankaluus tai este. Viisumi on pala paperia, jonka tarkoituksena on nopeuttaa turvallista rajan yli liikkumista.

Nopeutettu rajan ylitys ei tahdo onnistua rekoilta, vaikka presidentti Vladimir Putin on luvannut poistaa rajalta tarpeettomat tarkastukset. Niitä Venäjän puolella tekee seitsemän eri tahoa.

- Siinä ollaan kuitenkin jonkinasteisesta vastustuksesta huolimatta etenemässä presidenttikollegani edellyttämällä tavalla.

Helikopterilla matkannut presidentti Halonen näki ilmasta käsin tänäänkin kymmenien kilometrien pituisiksi venähtäneet rekkajonot niin Vaalimaalla kuin Nuijamaallakin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.