Mainos

Presidenttiehdokkaiden kamppailu jatkuu

Suhtautuminen pakolaisiin ja Itävallan äärioikeiston nousuun oli esillä Turussa, jossa varsinaissuomalaiset tenttasivat tänään molempia presidenttiehdokkaita. Tentti nähtiin suonana lähetyksenä TV-ykkösen Presidentti 2000 -ohjelmassa. MTV3:n puolella ehdokkaat puolestaan kertoivat Seppo Hovin seurassa musiikkimaustaan ja kulttuurituntemuksistaan.

Ehdokkaat

SDP:n Tarja Halonen oli sitä mieltä, että EU:n pitää olla tarvittaessa luja Itävaltaa kohtaan. Kyllä jäsenmaiden pitää kunnioittaa niitä periaatteita, joita se vaatii myös hakijamailta, hän sanoi ja arveli, että EU:n ulkoministereiden kokouksessa helmikuussa asia tullee esille. Halonen näki Itävallan kehityksessä vaaran, josta Suomen tulisi ottaa opikseen. On aina suuri kiusaus siihen, että olemalla tiukka kaikki ongelmat ratkeavat. On outoa ajatella niin, että emme ole rasisteja, jollei meille tule ulkomaalaisia.

Keskustan Esko Aho piti hänkin tilannetta huolestuttavana, mutta arveli, ettei EU pysty yhteisönä kovin paljon sekaantumaan Itävallan hallitusratkaisuihin. Itävalta on Ahon mielestä esimerkki siitä mitä tapahtuu, kun ei kyetä luomaan kansalaisille uskottavaa ulkomaalaispolitiikkaa. Turussa ehdokkaat vastasivat myös jo tutuiksi tulleisiin kysymyksiin hyvinvointiyhteiskunnasta, rasismista, kristillisistä arvoista sekä lasten kasvatuksesta.

Turkulaiset halusivat myös tietää, miten voittaja kohtelee häviäjää vaalien jälkeen. Esko Aho aluksi epäili, onko elämää yleensä vaalien jälkeen, mutta tokeni sanomaan sitten, että presidenttinä pitäisi asialliset suhteet ulkoministeriin ja kiittäisi häntä hyvästä kilvasta. Halonen sanoi jatkavansa hyviä suhteita eduskuntaan ja kansanedustaja Esko Ahoon. Jos kävisi toisin päin, hän antaisi jo lähitulevaisuudessa ulkoministeriön näkemyksen presidentille siitä, missä mennään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.