Mainos

Presidenttiehdokas Vanhanen ei halua viihdettä vaaleihin – kauhistelee USA:n lokatyyliä

Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen (kesk.) toivoo, että Suomessa ei sorruttaisi samanlaiseen lokakampanjointiin kuin Yhdysvaltain meneillään olevissa presidentinvaaleissa. Vanhanen karsisi myös presidentinvaalien viihteellisyyttä.

MTV:n Uutisextrassa haastateltu Vanhanen kauhistelee USA:n presidentinvaalien lokatyyliä, ja toivoo, ettei tyyli tartu Suomeen.

– Tämmöinen likasankokampanjointi, mikä siellä on menossa, ja jossa keinolla millä hyvänsä yritetään tehdä kampanjaa, ei ole toivottavaa. Toivottavasti täällä Suomessa kyetään rajat pitämään ja keskityttäisiin asiaan, toivoo Vanhanen.

Vanhanen toivoo myös presidentinvaalien viihteellisyyden vähentämistä. Esimerkkinä hän käyttää aikaisempia presidentinvaaleja, joissa ehdokkaat oli muun muassa pantu silittämään paitoja.

– Ikään kuin se olisi jonkinlainen ihme, että presidenttikin osaa silittää paitoja. Ehkä tällainenkin kannattaa karsia pois, tuumii Vanhanen.

Pelimies oli erimies

Vanhanen esiintyi kuitenkin juuri itse MTV:n viihteellisessä Pelimies-ohjelmassa.

– Näyttelijä Joonas Nordman näytteli aikanaan Matti Pikkuvanhas-hahmoa ja kun minua nyt pyydettiin tähän hänen isännöimäänsä ohjelmaan, niin suostuin tietämättä edes millainen ohjelman formaatti oli, kertoo Vanhanen.

Vanhasen mielestä ohjelmavierailu oli sinänsä hauska, mutta presidentinvaalikampanjan aikana asiaa tulisi ehkä harkita toisin.

– Kyllä se raja varmaan on noilla paikkeilla. Siinä mentiin jo näyttelemisen puolelle, vähän väärälle tontille. Mutta nyt kun ei vielä ole kampanja käynnissä, niin ehkä tuo sallitaan ja hauskaa oli, pohdiskelee Vanhanen.

Varsinkin pääministeriaikanaan Vanhanen oli tarkka yksityisyydestään, eikä häntä viihdeohjelmissakaan juuri ole nähty. Siitä huolimatta Vanhasen seurustelusuhteita ja yksityisasioita puitiin mediassa laajasti.

Uutisextra MTV3-kanavalla lauantaina klo 19.10.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.