Mainos

Väyrynen: Presidentin olisi pitänyt vaikuttaa vuoden 2011 hallituspohjaan – perussuomalaiset kokoomuksen tilalle

9:13

Presidenttiehdokas Paavo Väyrysen mukaan tasavallan presidentti Sauli Niinistöä on kohdeltu mediassa aivan liian helläkätisesti. Huomenta Suomen haastattelussa Väyrynen harmitteli myös, ettei silloinen presidentti Tarja Halonen myötävaikuttanut vuoden 2011 hallituspohjaan.

– Silloin syntyi omituinen tilanne. Presidentin olisi pitänyt myötävaikuttaa siihen, että hallituksessa olisi ollut keskusta, perussuomalaiset ja sosiaalidemokraatit. Nyt tehtiin väkisin kokoomuksen Jyrki Kataisen (kuuden puolueen) sixpack. Se oli häviäjien hallitus, se oli huono hallitus siinä tilanteessa, Väyrynen kertaa.

Väyrynen korostaa, ettei hän muuttaisi perustuslakia presidentin valtaoikeuksien suhteen, mutta presidentillä olisi silti oltava mahdollisuus käyttää vaikutusvaltaansa myös sisäpolitiikassa.

"Suomi100 oli Niinistön kilven kiillotusta"

Väyrynen kommentoi myös MTV-kyselyn tuloksia, joiden mukaan 54 prosenttia vastaajista ei äänestäisi häntä missään tapauksessa.

– Juuri tällainen tulos tulee, kun julkisuuden kautta yhdestä henkilöstä on syntynyt pelkästään myönteinen mielikuva. Ehdokkaaseen liittyviä epäedullisia asioita ei ole ollenkaan käsitelty. Tämä selittää yhden ehdokkaan valtavan suosion.

Väyrynen onkin omassa kampanjassaan keskittynyt Sauli Niinistön toiminnan kritisoimiseen. Sanojensa mukaan hän ei ole nähnyt muuta vaihtoehtoa.

– Media ei ole hoitanut tehtäväänsä. Minä olen pahoillani että joudun toimimaan näin mutta ilman sitä ei synny keskustelua todellisista asioista.

Väyrysen mukaan Suomen 100-vuotisjuhlavuodesta tuli enemmänkin suuri Niinistön kilvenkiillotusspektaakkeli, vaikka kyseessä oli sisäpoliittisesta tapahtumasta.

– Jos sosiaalisessa mediassa tulee Niinistölle epäasiallinen asia esille, niin faktantarkastajat lähetetään sanomaan, että se on väärin. Tämä mediajulkisuuden yksipuolisuus on aivan uskomatonta. Eihän kansa sitä huomaa, Väyrynen kummastelee.

– Minusta pitää olla tasapuolinen media, haastatteluissakin, meitä käsitellään eri tavoilla, riippuen siitä mikä oin meidän poliittinen linja, Väyrynen jatkaa.

Videolla Väyrynen kertoo myös, millainen maanjohtaja hän olisi presidenttinä.

– Minun kauttani kokoontuisivat yhteen kaikki eri tahoilla nykymenoon tyytymättömät ihmiset. Outo tilanne, eduskunnassa ei haluta edes keskustella asioista, jotka kansan keskuudessa nauttivat syvää kannatusta. Kansan syvien rivien tunnot, Väyrynen lataa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja