Presidentti Tarja Halonen vitsailee lapsuudestaan ja antaa ohjeen suomalaisvanhemmille: "Sanoisin kaikille, että olkaa varovaisia"

17:19
SuomiAreenassa Kirsi Alm-Siiran ja Nina Rahkolan Studio-ohjelmassa vieraillut presidentti Halonen keskusteli omasta lapsuudestaan sekä vanhemmuudesta ja yleisesti lasten kasvattamisesta.

Presidentti Tarja Halonen ohjeistaa suomalaisvanhempia lasten kuvien julkaisemista sosiaalisessa mediassa.

SuomiAreenassa Kirsi Alm-Siiran ja Nina Rahkolan Studio-ohjelmassa vieraillut presidentti Halonen keskusteli omasta lapsuudestaan sekä vanhemmuudesta ja yleisesti lasten kasvattamisesta.

Presidentti Halonen kävi aluksi läpi lapsuutensa alkaen syntymästä "viimeisenä sotajouluna".

– Tammikuussa 1944 Helsinkiä vielä pommitettiin. Laskemme joskus vähän leikkiä, että tämmöisiä niistä sitten tulee, Halonen hymähti.

Halosen vanhempien avioliitto hajosi ennen pitkää, mutta yksinhuoltajavuosien jälkeen Halosen äiti löysi uuden miehen, jota tuleva presidentti alkoi kutsua isäksi.

– Meillä oli aika normaali perhe Helsingin Kalliossa. Me olimme köyhiä, kaikki olivat köyhiä. Koko läntinen Eurooppa oli köyhää ja pommitettua.

Halonen: Kuvia ei voi poistaa netistä

Aiheeksi keskustelussa nousi myös muun muassa kysymys siitä, voiko lasten kuvia julkistaa sosiaalisessa mediassa.

– Sanoisin kaikille, että olkaa varovaisia, Halonen ohjeistaa.

– Vanha mustavalkoinen kuva, jossa lapset olivat pylly paljaana lampaantaljan päällä, on pientä verrattuna siihen, jos pistätte kuvan tänä päivänä nettiin.

Halonen muistuttaa, että ennen vanhaan valokuvan saattoi haudata pöytälaatikkoon, mutta internetistä materiaalin täydellinen poistaminen on käytännössä mahdotonta.

– Kannattaa miettiä, onko se [kuva] vielä murrosikäisestä kiva ja miten se vaikuttaa suhteisiinne vanhempina tai isovanhempina, Halonen vinkkaa.

Minkälainen oli presidentti Tarja Halosen lapsuus? Mitä mieltä Halonen on vanhemmuuden muutoksista? Katso presidentin haastattelu kokonaisuudessaan yltä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja