Mainos

Presidentti palkitsi äitejä

Tänään vietetään äitienpäivää. 31 äitiä sai tasavallan presidentiltä Suomen Valkoisen Ruusun ensimmäisen luokan mitalin.

Mitalit annettiin kunnianosoituksena lasten ja nuorten esimerkillisestä kasvattamisesta sekä perhe-elämän ja vanhemmuuden tukemisesta.

Presidentti Tarja Halonen jakoi kunniamerkit Helsingissä pidettävässä äitienpäiväjuhlassa.

Yksi palkituista on perhehoitaja Soili Leino

Yksi äitienpäivänä palkituista on perhehoitaja Soili Leino Heinolasta. Leinon äitiydellä on monet kasvot. Hän on äiti, äitipuoli ja sijaisäiti. Lisäksi Leinot toimivat tukiperheenä.

Toive isosta perheestä ja työ lastensuojelussa saivat Leinon kiinnostumaan sijaisäitiydestä.

- Suomessa on tosi paljon laitossijoituksia alle kouluikäisille ja se ei ole välttämättä hyvä asia. Eli perhehoitoa pitäisi olla enemmän tarjolla, Leino sanoo.

Ensimmäiset sijoitetut lapset tulivat perheeseen kymmenen vuotta sitten. Nyt heitä elää Leinoilla kolme. Uusperhe ja sijaisvanhemmuus ovat muokanneet ydinperheessä varttuneen Soili Leinon perhekäsitystä.

- Biologinen side perheitä yhdistävänä tekijänä on vain yksi muiden siteiden joukossa. Eli suhteen laatu merkitsee enemmän kuin se, millä tavalla suhde on alkanut, Leino kuvaa.

Äitienpäivänä myönnetty kunniamitali oli Soili Leinolle iso, mutta iloinen yllätys. Hän kuitenkin kokee, ettei voisi toimia sijaisäitinä ilman miestään Kalevia.

- Vähintään yhtä paljon hän on tehnyt lasten ja perheen eteen töitä ja on yhtä sitoutunut kuin minäkin. Melkein tekisi mieli sanoa, että se on yhteinen tunnustus, tai semmoisena haluan sitä ajatella.

(MTV3 - STT)

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu Heinolasta

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja