Mainos

Presidentti Niinistö lännen ja Venäjän väleistä: Riski asevarustelukierteeseen uhkaa

2:17

Ukrainan kriisi ja Euroopan jännitteinen tilanne on saanut useat Euroopan maat lisäämään puolustusbudjettiaan. Presidentti Sauli Niinistön mielestä asevarustelun uhka on todellinen.

Niinistö sanoo, että Itä-Euroopan pataljoonat eivät vielä ylitä Naton ja Venäjän välisiä sopimuksia, mutta asevarustelukierteen uhka on olemassa.

– Toki on niin, että Ukrainan kriisi on herättänyt niitäkin Euroopan ja EU:n maita, jotka ovat viime vuosikymmeninä alentaneet puolustustasoaan. Meitähän se ei ole koskenut, koska me olemme aina valmiina, Niinistö totesi Varsovassa, missä jatkuu tänään Nato-huippukokous.

– Itä-Euroopan uudet pataljoonat sisältyvät periaatteessa jo Naton ja Venäjän välisiin aiempiin sopimuksiin, joten sinänsä pelisääntöjä ei ole rikottu. Joukot itsessään eivät siis vielä merkitse asevarustelukierrettä, arvioi presidentti Sauli Niinistö Varsovan Nato-huippukokouksessa.

Silti uusia joukkoja pidetään merkkinä yhä kovenevasta nokittelusta lännen ja Venäjän välillä. Niinistö myöntääkin että tässä on riski.

– En ollenkaan kiistä että tällainen uhka on olemassa. Jos me etenemme tällä tiellä, että jännite jatkuvasti nousee, niin kyllä se sitten puolin ja toisin, lännen ja Venäjän, Naton ja Venäjän välillä helposti johtaa siihen, että pannaan aina paremmaksi kuin vastapuoli, Niinistö totesi.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.