Presidentti Niinistö keskusteli Kiinan presidentin kanssa, myös suojaustarvikkeiden puutteesta puhuttiin

Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Tomi Lounema eroaa, miten suojavarustekaupat jatkuvat tulevaisuudessa? – Näin ministeri Tuula Haatainen kommentoi maskikohua tiedotustilaisuudessaan 37:26
MTV Uutiset aiemmin: Suomi tilasi Kiinasta miljoonia kelvottomia kasvosuojaimia.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on tänään keskustellut puhelimitse Kiinan presidentti Xi Jinpingin kanssa, kerrotaan tasavallan presidentin kansliasta. Keskustelua luonnehditaan "pitkähköksi ja miellyttäväksi".

– Esillä oli Kiinan päättäväinen toiminta koronaviruspandemian ja sen aiheuttamien taloudellisten rasitteiden torjumiseksi. Taistelu pandemiaa ja talouden lamaantumista vastaan on ensiarvoisen tärkeää myös maailmanlaajuisesti, siksi presidentit pitivät välttämättömänä aloitteellisuutta ja kansainvälistä yhteistyötä, tiedotteessa kerrotaan.

 – Presidentti Niinistö totesi, että Kiinan kokemuksia on tarkoin seurattu ja kiitti kaikesta lääketieteellisestä informaatiosta sekä muusta yhteistyöstä.

Niinistö otti keskustelussa esille myös suojaustarvikkeiden puutteen Suomessa. Hänen mukaansa suomalaisen elinkeinoelämän merkittävät edustajat pyrkivät edesauttamaan tilannetta yhteydenpidolla kiinalaisiin kumppaneihinsa.

Presidentit totesivat, että maiden yhteistyö pandemialta suojautumisessa toimii ja jatkuu. 

He korostivat Suomen ja Kiinan välistä hyvää suhdetta, jonka juhlavuotta nyt vietetään, ja totesivat sen entisestään kehittyvän.

Molemmat toivoivat pikaista tapaamista terveessä maailmassa.

Puhelu käytiin Suomen aloitteesta.

Lue myös:

    Uusimmat