Presidentti Maduro haukkui euromaita hävyttömiksi ja syytti Yhdysvaltoja vallankaappaushaluista – "Kukaan ei voi antaa meille uhkavaatimuksia"

Valtataistelu Venezuelassa - miten kansan käy? 13:37
Video: Valtataistelu Venezuelassa – kuinka käy kansan?

Venezuelan presidentti Nicolas Maduro torjuu kovin sanoin euromaiden vaatimukset uusista vaaleista. Muun muassa Saksa ja Ranska ovat varoittaneet, että ne tunnustavat parlamentin puhemiehen Juan Guaidon maan presidentiksi, jos Maduro ei suostu vaaleihin.

–  Heidän tulisi vetää pois tämä uhkavaatimus. Kukaan ei voi antaa meille uhkavaatimuksia. Venezuela ei ole sidoksissa Eurooppaan, joten tämä on hävytöntä, sivalsi Maduro CNN Turk -uutiskanavan haastattelussa.

Guaido julistautui itse maan väliaikaiseksi presidentiksi opposition mielenosoituksessa keskiviikkona. Tämän jälkeen häntä ovat tukeneet muun muassa Yhdysvallat, Kanada, Brasilia, Kolumbia ja viimeisimpänä tänään Israel.

Syytti Yhdysvaltoja vallankaappauksen suunnittelemisesta

Maduron mukaan Guaido on rikkonut perustuslakia ja Yhdysvallat puolestaan suunnittelee vallankaappausta maassa.

–  Kaikki tapahtuva on kytköksissä Yhdysvaltoihin. He hyökkäävät kimppuumme, koska pitävät Venezuelaa omana takapihanaan, presidentti jatkoi.

Maduro sanoi myös olevansa valmis vuoropuheluun, mutta arveli, ettei asiaa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin pakeille ole.

–  Ei se mahdotonta ole, muttei todennäköistä. Olen lähettänyt monia viestejä Donald Trumpille.

Aikaisemmin Maduron arvostelijoiden joukkoon liittyi sotilasattasea Jose Luis Silva, jonka toimipaikka on Venezuelan Washingtonin-lähetystössä. Silva pitää Maduroa vallananastajana ja kehottaa kanssaan samanmielisiä sotilaita tukemaan Guaidoa.

Lue myös:

    Uusimmat