Mainos

"Pöydän korkuinen" ja 60-kiloinen koira hyökkäili ohikulkevien koirien kimppuun Salossa – yritti käydä kiinni myös ihmiseen

”Pöydän korkuinen” ja 60-kiloinen kaukasiankoira hyökkäili ohikulkevien koirakkojen kimppuun omakotitaloalueella Salossa. Eläimen omistajat tuomittiin viime vuonna sattuneiden välikohtausten tiimoilta useammasta rikoksesta.

Asia ratkaistiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa kesällä. Omistajat valittivat tuomiosta hovioikeuteen, joka päätti tänään, ettei asiaa oteta käsiteltäväksi. Käräjäoikeuden tuomio jäi voimaan.

Lähes seitsemänkymppisen pariskunnan suurikokoinen ja laumanvartijaluonteinen kaukasiankoira oli tuomion perusteella hyökännyt pariskunnan pihan edustalla kulkevien koirien kimppuun kolmella eri kerralla.

Yritti käydä ihmisen kimppuun

Ensimmäinen tapauksista sattui vuoden 2017 kesällä, jolloin koira oli ollut vapaana pihalla. Se oli juossut kadulle ja yrittänyt purra ohikulkevaa koiranulkoiluttajaa. Tämän jälkeen koira oli purrut henkilön taluttamaa koiraa.

Saman vuoden syksyllä kaukasiankoira retuutti toisen ulkoilijan koiraa, ja alle kuukautta myöhemmin kävi vielä kolmannen koiran kimppuun. Viimeisellä kerralla toinen koiran omistajista oli itse pihalla.

Oikeudessa omistajat myönsivät koiran törttöilyt yhtä tapausta lukuun ottamatta, mutta kiistivät syyllistyneensä yhdessäkään tapauksessa rikokseen. Käräjäoikeus näki asian toisin.

Törkeää huolimattomuutta

Syytetyn pariskunnan nainen tuomittiin kahdesta eläimen vartioimatta jättämisestä ja mies kolmesta. Syytekohta, jossa ainoastaan mies tuomittiin, liittyi kertaan, jolla mies oli itse ollut pihalla koiran kanssa.

Oikeus katsoi, että pariskunta oli toiminut törkeän huolimattomasti jättäessään ihmiselle vaarallisen eläimen vartioimatta. Eläin katsottiin vaaralliseksi, sillä se oli yrittänyt käydä kiinni myös ihmiseen.

Asiaan vaikutti myös kyseisen hyökkäyksen kohteeksi joutuneen naisen kertomus, jonka mukaan koira oli aiemminkin rynnännyt kadulle ja murissut.

Pariskunnan naiselle määrättiin rangaistukseksi 15 päiväsakkoa, joista jää hänen tuloillaan maksettavaa 135 euroa. Miehelle päiväsakkoja määrättiin 30. Ne tekevät yhteensä 660 euroa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja