Mainos

Potkut uhkaavat taas satoja yleläisiä

Satojen ihmisten työpaikka on jälleen uhattuna Yleisradiossa. Helsingin Sanomat kertoo, että pitkittyvä päätöksentekoprosessi Ylen tulevaisuuden rahoitusmalleista saattaa johtaa jopa satojen työpaikkojen vähentämiseen julkisen palvelun yleisradioyhtiöstä vuosina 2011–2012.

Ylen johdon mukaan vaaravyöhykkeessä saattaa olla jopa 300 työpaikkaa sekä kolmasosa talon ulkopuolelta ostettavista ohjelmista.

- Se olisi katastrofi suomalaiselle sisältöteollisuudelle. Vastuullisen yritysjohdon on kuitenkin pakko varautua tällaiseenkin vaihtoehtoon, Ylen toimitusjohtaja Mikael Jungner kommentoi asiaa.

Varautumisen taustalla on epävarmuus Ylen rahoituksesta. Keskustan kansanedustajan Mika Lintilän johtama parlamentaarinen työryhmä esitti huhtikuun lopussa niin kutsuttua mediamaksua. Suuruudeltaan 175 euron mediamaksu perittäisin vuoden 2011 jälkeen kaikilta kotitalouksilta.

Mediamaksu on herättänyt kiivasta kritiikkiä. Sitä ei ole hylätty, mutta avainasemassa oleva viestintäministeri Suvi Lindén ilmoitti elokuussa lykkäävänsä maksun voimaantuloa vuodella.

Jungnerin mukaan lykkäys johtaisi siihen, että 175 euroa ei enää riitä takaamaan Ylen rahoitusta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.