Mainos

Potkut Facebook-ryhmästä koituivat Pöllöpojan onneksi: Tilauskirja täynnä kesään asti

Facebookin kirpputoriryhmästä irtisanottu Pöllöpoika ei jää näillä näkymin työttömäksi pitkään aikaan. Pehmopöllöille satanut julkisuus ja sympatia ovat täyttäneet 11-vuotiaan pietarsaarelaispojan tilauskirjan ainakin kesään saakka.

11-vuotias pietarsaarelainen Samuel Hautala on kokenut muutaman päivän aikana sekä huiman laskun että nousun nuorella käsityöläisen urallaan.

Pöllöhahmoista innostunut Hautala pani viikonloppuna omatekemiään kankaisia pehmoeläimiä myyntiin Facebookin Anna! Vaihda! Myy! Osta! -nimiselle käytetyn tavaran myyntifoorumille. Pöllöt herättivät heti kovasti kiinnostusta, ja tykkäysten määrä nousi nopeasti satoihin.

Sivuston ylläpitäjä päätti kuitenkin poistaa pojan ilmoitukset jo muutaman päivän päästä ja irtisanoi hänet ryhmästä. Hän oli kokenut pöllötehtailun bisnekseksi, jollaista lapsi ei saa harjoittaa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltasanomat.

Sadat sivuston käyttäjistä suivaantuivat pojan kohtelusta ja kutsuivat Pöllöpojan uuteen ryhmään, jossa tämä saisi myydä pöllöjään niin paljon kuin halusi. Sen nimeksi tuli Myy! Vaihda! Anna! Osta.

Pöllöjä tilattu jo satoja

Artesaaniksi valmistuva Samuel-pojan äiti Anna-Maija Hautala kertoo, että tapauksen ympärillä käyty keskustelu ja julkisuus johtivat lopulta onnelliseen lopputulokseen: Samuel-poika sai niiden ansiosta niin paljon tilauksia, että tilauskirja on täynnä kesään saakka.

Pöllötilauksia on tullut tähän mennessä noin 500 ainakin 200 eri tilaajalta. Tilauksia on tullut niin Facebookin kautta kuin puhelimitsekin.

– En ole edes ehtinyt purkaa kaikkia viestejä, kun pitää välillä syödä ja nukkuakin, Hautala nauraa.

Pöllökohu ei ole sekoittanut Pöllöpojan päätä

Viisilapsisen perheen kuopus innostui pöllöistä tehtyään aiemmin omaksi ilokseen muita käsitöitä kuten kännykkäpusseja.

Äiti kertoo, että Samuel harrastaa myös sählyä ja piirtämistä ja on lisäksi itseoppinut taikuri.

– Hän on myös kuvannut temppujaan ja pannut niitä Youtubeen.

Pöllökohuun Samuel on suhtautunut äidin mukaan luontevasti.

–Hän ei ole ollut tapauksesta millänsäkään. Eilen tosin meinasi mennä jo stressin puolelle, kun viestejä pukkasi koko ajan ja hän halusi lukea niitä tietysti itsekin. Komensin hänet lopulta panemaan kännykän pois ja keskittymään hetkeksi vain ompeluun.

Hautala korostaa, että homman pitää olla loppuun asti hauskaa.

– Poika on hyvin energinen, eivätkä häneltä hevillä voimat lopu. Pöllöjä tehdään kuitenkin ihan jaksamisen mukaan. Äitinä haluan tietysti kovasti kannustaa häntä ja muistuttaa, että negatiivista asioista ei kannata välittää.

Myös Pöllölaaksossa innostuttiin Pöllöpojasta

Yksi Pöllöpojan tarinan hellyttämistä kansalaisista on MTV:n kaupallisten toimintojen asiakkuusryhmän päällikkö Päivi Sipola. Hän innostui pöllöistä niin paljon, että halusi tilata niitä firmalle asiakaslahjoiksi.

– Pöllöt ovat ihan ylihellyttävän näköisiä. On myös jotenkin suloinen ajatus, että ne on tehnyt pieni poika. Toisaalta äitinä koen tosi tärkeäksi sen, että lapsia kannustetaan omissa harrastuksissaan.

Sipola muistuttaa, että pöllö on MTV:n tunnuseläin.

– Pöllö on ollut Maikkarin tarinassa mukana alusta lähtien, ja näin heti, että pöllö olisi kiva lahja asiakkaillemme, jotka ovat ostaneet meiltä kampanjan. 


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.