Mainos

Potku päähän päätti elämän: Rovaniemeläismies joutui vuosiksi vankilaan satasen velan takia

Sadan euron velan vuoksi miestä päähän potkaissut rovaniemeläinen Esko Antero Nemtsinkow tuomittiin neljän vuoden vankeuteen, sillä uhri kuoli tilanteessa saamiinsa vammoihin. Rovaniemen hovioikeus ratkaisi asian perjantaina.

Kuolemaan johtanut välikohtaus tapahtui kolmannen miehen asunnossa toukokuussa 2018 Rovaniemellä.

Uhri oli ollut asunnossa juopottelemassa isännän sekä kahden muun sivullisen kanssa, kun paikalle oli tullut samassa rapussa asunut mies, jolle hän oli velkaa.

Asuntoon tullut mies oli vailla rahojaan. Saatavia hänellä oli yhteensä 100 euroa, 50 euroa rahalainasta ja 50 euroa viinapullosta.

Asunnossa velkojan lisäksi olleilla henkilöillä oli tapahtumista yksityiskohdiltaan hieman eroavia kertomuksia. Tätä voi selittää se, että asunnossa oltiin enemmän tai vähemmän humalassa. Asunnon haltija puhalsi poliisin saapuessa 3,8 promillea.

Joka tapauksessa tilanne päättyi siihen, että velkoja potkaisi uhria yllättäen päähän ja poistui paikalta.

Suuri hyytymä aivoissa

Asunnon haltija huomasi myöhemmin, että uhri on eloton. Paikalle kutsuttiin ambulanssi, joka pyysi paikalle myös poliisipartion.

Myöhemmin todettiin, että uhri oli kuollut päähän kohdistuneesta tylpästä iskusta aiheutuneisiin vammoihin. Mies oli saanut muun muassa kookkaan, noin 200-grammaisen verihyytymän aivokalvonsa alle.

Asia meni käräjille tappona. Oikeus kuitenkin katsoi vuonna 1961 syntyneen Esko Antero Nemtsinkowin syyllistyneen törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään kuolemantuottamukseen.

Oikeus katsoi teon törkeäksi muun muassa siksi, että uhri oli humalansa takia puolustuskyvytön ja teko oli yllättävä. Taposta ei oikeuden mukaan ollut kyse, sillä Nemtsinkow ei voinut olettaa, että potku päähän johtaisi todennäköisesti uhrin kuolemaan.

Nemtsinkow tuomittiin käräjillä kolmen ja puolen vuoden vankeuteen. Hän valitti tuomiostaan Rovaniemen hovioikeuteen, joka katsoi, ettei rangaistus ole tarpeeksi ankara tekoon nähden.

Hovi kovensi rangaistusta ja määräsi miehen neljän vuoden vankeuteen. Hovioikeus antoi ratkaisunsa viime perjantaina.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja