Mainos

Postin myöhästelyt uhkaavat jatkua

Neuvottelut posti- ja logistiikka-alan työehdoista jatkuvat tänään valtakunnansovittelijan toimistossa. Jos sopua ei synny, Postin työntekijät aloittavat huomenna paikallisten lakkojen sarjan.

Jo nyt postin kulkua ovat häirinneet työntekijöiden ulosmarssit ja ylityökielto. Itellan operatiivinen johtaja Jarmo Välimaa arvioi, että viime viikolla lajittelematta jäänyt posti saadaan määränpäähänsä viimeistään keskiviikkona.

- Postikeskuksesta on saatu tänään suurin osa lähtemään jakeluun, loput lähtevät huomenna ja keskiviikkona. Viime viikolla lähetettyihin kirjeisiin tulee useampien päivien viivästys, koska viikonloppuna ei ole tehty töitä, Välimaa toteaa.

Jos työehtoneuvotteluissa ei tänään edistytä, pistelakot alkavat huomenna Turusta kello 15.

- Se tarkoittaa, että Lounais-Suomi jää mottiin. Sieltä ei lähde lähetyksiä eikä sinne mene lähetyksiä mistään. Lakko kestää seuraavaan aamuun kello seitsemään eli jakeluun tulee taas vuokauden viive.

Turun jälkeen pistelakot alkavat kiertää ympäri Suomea. Välimaan mukaan lyhyetkin pistelakot viivästyttävät postia useampia päiviä.

- Jakeluun tulee varmasti useamman päivän viiveitä, koska vaikutukset kumuloituvat. Suman purkaminen kestää, Välimaa varoittaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.