Mainos

Postin jakeluongelmat jatkuvat, lehdissä hermoillaan: "Miksi maksaa lehdestä, jota ei saa silloin kun on luvattu"

2:13

Postin jakeluhäiriöt jatkuvat kiivaimman joulupostirumban keskellä. Esimerkiksi sanoma- ja aikakauslehtien myöhästely on johtanut tilausten perumiseen.

– Kyllähän tilaaja ensimmäisenä miettii, miksi hän maksaa lehdestä, jota ei saa silloin kun on luvattu, Viestinnän keskusliiton toimitusjohtaja Jukka Holmberg sanoo.

– Eri puolilta Suomea tulee tietoja, että peruutuksia on tullut tai niillä uhataan. Tarkkoja lukuja en pysty antamaan, mutta on suuri haitta lehtien toiminnalle, jos Posti ei saa organisaatiotaan toimimaan, Holmberg toteaa.

Postin jakelussa on ollut viime viikkoina ongelmia eri puolilla maata. Viestintävirasto kertoi tänään, että jakeluun liittyvät valitukset ovat yli tuplaantuneet viime vuodesta.

"Nöyrä anteeksipyyntö"

Postissa on parhaillaan menossa kiivain joulusesonki. Yhtiö on pahoitellut jakeluongelmia ja vakuuttanut, että esimerkiksi joulukortit jaetaan tänäkin vuonna perille ajoissa, kunhan osoitteet on kirjoitettu oikein.

– Postin puolesta nöyrä anteeksipyyntö jokaisesta häiriöstä. Reagoimme epäkohtiin ja ongelmiin nopeasti päivittäin jakelutoimipaikkatasolla ja teemme korjaavia toimenpiteitä, tarvittaessa lisäresursseilla, Postin jakelujohtaja Juhani Vuola sanoo yhtiön tiedotteessa.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) mukaan Postin ongelmista tulee paljon palautetta, ja ne ovat olleet esillä myös hallituksessa. Bernerin mielestä Viestintävirasto on puuttunut Postin laiminlyönteihin asiallisesti ja tiukasti. Jakeluun liittyviä ongelmia tulee ministerin mukaan helpottamaan valmisteilla oleva uusi postilaki, jonka on määrä tulla voimaan ensi kesänä.

– Kirjeiden määrä vähenee kaiken aikaa, ja Postilla on haasteita jakeluvelvoitteen kanssa. Ja toisaalta postipakettien määrä kasvaa kaiken aikaa. Meidän tehtävämme postilain uudistuksessa on ennen kaikkea pyrkiä varmistamaan se, että jakelu toimii koko maassa, Berner sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.