Posti lupaa lähes kaikki paketit perille: Jakajilla jopa 14 tunnin päiviä, töitä aattonakin

Jakeluongelmista pitkin vuotta kärsinyt Posti on varautunut siihen, että joulupaketteja jaetaan tarvittaessa jopa jouluaattona, jotta kaikki jouluposti tulee perille ajoissa.

– Kaikkien niiden, joissa on osoitteet ja nimet oikein, pitäisi ehtiä, Postin jakelujohtaja Juhani Vuola sanoo.

Hän lupaa, että 99,9 prosenttia korteista ja paketeista ehtii perille jouluksi. Postia voi tosin joutua odottamaan iltamyöhään aatonaattona, tai jopa aattoon.

Postilaisten ammattiliiton, Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen ei ole aivan yhtä varma joulupostin perillepääsystä.

– Sitä ei pysty kukaan ennustamaan. Uskon, että hyvin suurelta osalta saadaan hoidettua, Nieminen sanoo.

Postia ovat kohdanneet viime vuosina suuret irtisanomiset. Samaan aikaan joulupaketteja on lähetetty tänä vuonna enemmän kuin koskaan.

– Ihmisiä on aivan liian vähän. Sen takia tähän jouluun lähdettiin vähän takamatkalta, Nieminen sanoo. 

Jopa 14 tunnin päiviä 

Niemisen mukaan työntekijävajeen ja pakettisuman yhtälö on ratkennut niin, että jakajat tekevät töitä jopa 12-14 tuntia päivässä. Jouluapulaisia ja lisätyöntekijöitäkin on palkattu.

Vuolan mukaan suunnittelua on parannettu myös, kuten työntekijöiden siirtymistä tehtävästä toiseen työtilanteen mukaan. Lisäksi ennen jouluaattoa on tänä vuonna ollut peräkkäin viisi arkipäivää, kun viime vuonna niitä oli neljä.

Myös isoissa verkkokaupoissa ollaan luottavaisia.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että kaikki joululahjat ehtivät perille, Gigantin viestintäpäällikkö Anniina Korpela sanoo.

Myös Suomalainen kirjakauppa kertoo luottavansa Postin pakettijakeluun.

– Enemmän olen huolissani kirjeellä menevistä pienlähetyksistä. Niissä ei ole seurantakoodia, sanoo projektipäällikkö Johanna Juselius Suomalaisesta kirjakaupasta.

Entä jos lähetys ei kaikesta huolimatta ehdi kuusen alle?

Vuolan mukaan kannattaa odottaa muutama päivä ja jos osoite on kirjoitettu väärin pidempään.

– Koko tammikuu menee, kun virheellisiä osoitteita selvitellään.

Lue myös:

    Uusimmat