Mainos

Postimees suomalaispoliitikoista: Kuin vuohi kahden heinäkasan välissä

Virolainen Postimees-lehti kutsuu suomalaisia poliitikkoja vuohiksi. Lehden pääkirjoituksen otsikko kuuluu: Suomen vuohi kahden heinäkasan välissä.

Pääkirjoitus arvostelee vertauskuvalla suomalaispoliitikkojen päättämättömyyttä Nato-kysymyksissä.

Postimees kirjoittaa, että venäläiseen kulttuuriin kuuluu mielenkiintoinen piirre, jonka mukaan pelko, kunnioitus ja rakkauskin, ovat yksi ja sama asia. Lehden pääkirjoituksen arvion mukaan tästä seuraa suurta osaa kansakunnasta vaivaava kompleksi, jos Venäjää ei kunnioiteta, parempi tapa saada kunnioitusta osakseen, on pelko.

Postimees kirjoittaa, että suomalaiset eivät pelkää Venäjän karhua. Suomenkin yksi symboleista on karhu, joka kertoo esi-isien rohkeudesta ja peräänantamattomuudesta.

Pääkirjoitus muistuttaa, että Suomi on nyt lähempänä Natoa kuin koskaan. Suomi ja Ruotsi osallistuivat kesäkuussa Naton BALTOPS-harjoitukseen, joka järjestettiin ensimmäistä kertaa osittain Suomessa. Molempien maiden ulkoministerit myös osallistuivat 19-20.6. Brysselissä pidettyyn Nato-maiden ulkoministerien kokoukseen.

Lehti pohtii tavallisen suomalaisen suhdetta Natoon. Pääkirjoituksen mukaan yleinen mielipide ei ole pysynyt mukana muutamien vuosien aikana muuttuneessa turvallisuusilmapiirissä. Venäjä pelottelee Suomea ja kansalaisten olisi oltava entistä Nato-valppaampia.

Lehti kehuu entistä valtiovarainministeri Alexander Stubbia ja presidentti Martti Ahtisaarta. Molemmat ovat kertoneet kannattavansa Suomen Nato-jäsenyyttä.

 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.