Halla-aho Tukholman-vierailulla: "Nato-optio näyttää olevan kaikista vaarallisin vaihtoehto Venäjän naapurille"

Suomen puolustusvaliokunnan jäsenet vierailivat Tukholmassa avaamassa kollegoilleen Suomen Nato-tilannetta.

Suomen ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps) pitää Suomen nykyistä turvallisuuspoliittista linjaa Nato-optioineen ”aika vaarallisena”.

– Nato-optio näyttää olevan kaikista vaarallisin vaihtoehto Venäjän pienelle naapurimaalle, Halla-aho sanoi Tukholmassa.

– Jos Venäjä siis kokee, että on olemassa riski, että sen naapurimaa liittyy Natoon mutta ei vielä ole Naton jäsen, jolloin Venäjällä on motiivi puuttua, mutta puuttumiselle ei vielä ole Nato-jäsenyyden turvatakuiden tuottamaa estettä tai hidastetta.

Halla-aho viittaa Georgian ja Ukrainan Nato-lähentymiseen ja siihen, miten Venäjä on hyökännyt molempiin maihin.

– Jonkinlainen ratkaisu pitäisi tehdä. Joko päätös Natoon hakeutumisesta tai sitten jonkinlainen kiveen hakattu vakuutus siitä, että Suomi ei koskaan tule hakemaan Nato-jäsenyyttä. Sen (jälkimmäisen) seuraukset eivät kyllä olisi minun mielestäni sellaisia, joiden kanssa ainakaan itse haluaisin elää”, Halla-aho jatkaa.

Nato-maa Ranskan presidenttiehdokas Marine Le Penin johtaman Kansallinen rintama -puolueen toimistosta viestitettiin Suomen Kuvalehdelle, että Le Pen suhtautuu Suomen mahdolliseen Nato-jäsenyyteen samalla tavalla kuin Ukrainan.

Aiemmin Le Pen kertoi ranskalaislehti Francetvinfon haastattelussa toivovansa, että Ukraina säilyy "puskurivaltiona" ja "neutraalina" valtiona Venäjän ja Naton välillä.

Suomen ulkoasiainvaliokunnan jäsenet saapuivat tänään Tukholmaan vierailulle.

Useat eduskuntaryhmät antavat tukensa Suomen Nato-jäsenyyshakemukselle - ainakin jos valtiojohto pitää sitä tarpeellisena 2:15
Katso myös: Nato-jäsenyyshakemus alkaa näyttää varmalta Suomessa. Useat eduskuntaryhmät antavat nyt tukensa hakemukselle.

Lue myös:

    Uusimmat