Mainos

Porvaripuolueet arvostelevat oikeusministeriön äänestysaktiivisuuskampanjaa

Porvaripuolueet arvostelevat kalliin kampanjan olevan suunnattu SDP:n äänestäjille. SDP:läisen oikeusministeri Leena Luhtasen mukaan kohteet on etsitty puolueettomasti.

Eduskunta jatkaa satavuotisen äänioikeuden juhlintaa ja rahaa riittää.

SDP:läisen oikeusministeri Leena Luhtasen siunaama, peräti miljoonan euron äänestysaktiivisuuskampanja herättelee erityisesti nuoria miehiä, esimerkiksi ammattioppilaitoksia kiertävän rock-tapahtuman voimin.

Kärkenä ovat ennen kaikkea suuret kaupungit.

Rahat löytyivät ensi vuoden budjetista. Nyt eduskunnassa on syntynyt kiistaa, miten tuo miljoona käytetään.

Porvaripuolueet arvostelevat demarioikeusministeriä siitä, että kalliin herättelykampanjan kohteena ovat pääasiassa potentiaaliset demariäänestäjät.

- On paljon maaseutualueita joissa on hyvin alhainen äänestysprosentti ja minusta kaikkien puolueiden kannalta olisi hyvä että myös niitä alueita voitaisiin aktivoida, kekustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli vaatii.

Myös kokoomusta ärsyttää kampanjalle valikoidut kohteet.

- Jos esimerkiksi kampanja kohdistetaan ammatillisiin oppilaitoksiin, niin on varmaan selvää, että se on juuri SDP:n ja SAK:n kohderyhmää, ja eihän nyt voida lähteä siitä, että yhteisistä verovaroista tällaista kampanjaa kohdistetaan johonkin tiettyyn väestöryhmään. Oon tietysti tärkeää että kaikissa väestöryhmissä äänestysaktiivisuus nousee, mutta ei sitä saa demariministeri määrittää, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jyri Häkämies perustelee.

Oikeusministeri Luhtanen pitää porvareiden syytöksiä perusteettomina. Hänen mukaansa passiiviset äänestysalueet on määritetty puolueettomasti tilastojen perusteella.

- Se nyt vain on näin täällä Suomessa, ja näyttää olevan muuallakin maailmassa, että tämä ihmisten eriytyminen passiivisiin ja aktiivisiin kansalaisiin sattuu suuriin kaupunkeihin, ja tietyille alueille niissä ja määrättyihin kaupunginosiin. Sille nyt vaan ei voi mitään, olivatpa nuo nyt sitten poliittisesti ihan mitä tahansa, Luhtanen selittää.

Kansalaisia hemmotellaan eduskuntavaalien alla myös toisella aktivointikampanjalla. Oikeusministeri Luhtanen kun on ehtinyt nimittää myös eduskunnan juhlavuoteen liittyvän äänestyskampanjan, budjetti 200 000 euroa.

Kampanjoiden ilmeet ovat identtiset, ja tarkoituksena on ainakin yrittää välttää päällekkäisyyksiä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.