Mainos

Jo yli 60 kuollut Portugalin metsäpalossa – useita ihmisiä yhä vaarassa, osa paloi autoihinsa

Keski-Portugalissa yli 60 ihmistä on kuollut metsäpalossa, kertoo maan hallitus. Lisäksi loukkaantuneita on kymmeniä, joiden joukossa on myös palomiehiä.

Osa surmansa saaneista paloi autoihinsa. Esimerkiksi ainakin 16 siviiliä jäi loukkuun autoihin Figueiro dos Vinhosin ja Castanheira de Peran välisellä tienpätkällä.

Valtava palo sai alkunsa eilen Pedrogao Grande -kunnan alueella pian kolmen jälkeen iltapäivällä eli viiden jälkeen Suomen aikaa. Leirian alueella riehuvaa paloa on kutsuttu sammuttamaan lähes 600 palomiestä ja 160 ajoneuvoa.

– Tärkeintä nyt on pelastaa ihmiset, jotka ovat edelleen vaarassa, sanoi pääministeri Antonio Costa tarkentamatta, kuinka monen ihmisen uskotaan olevan vaarassa.

– Valitettavasti tämä vaikuttaa olevan suurin tragedia (Portugalissa) maastopalojen suhteen useisiin vuosiin, hän jatkoi.

Costan mukaan kuolonuhrien lukumäärä voi vielä nousta.

Tuli levinnyt vauhdilla

Liekkien on kuvailtu levinneen vauhdikkaasti useaan suuntaan. Palo on myös vahingoittanut useita kyliä. Osaa kylistä on alettu evakuoida. Viranomaisilla ei toistaiseksi ole tietoa siitä, kuinka pahoja tuhoja palo on kylissä aiheuttanut.

Pääministerin mukaan Espanja on lähettänyt varhain sunnuntaina kaksi vettä ruiskuttavaa konetta auttamaan Portugalin viranomaisia, jotka pyrkivät sammuttamaan paloa maasta käsin.

Presidentti Marcelo Rebelo on matkustanut Leirian piirin alueelle tapaamaan kuolonuhrien perheitä. Kymmenet ihmiset ovat paenneet kodeistaan palon takia.

Portugalia koetteli lauantaina voimakas lämpöaalto. Monella alueella oli yli 40 astetta lämmintä. Kuivuus ja ukkonen saattavat olla palojen syttymissyinä.

Maassa syttyi myös viime vuonna useita paloja, jotka tuhosivat yli 100 000 hehtaaria maastoa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.