Mainos

Metsäpalo on vaatinut yli 20 uhria Portugalissa – ihmisiä paloi autoihinsa

Keski-Portugalissa ainakin 25 ihmistä on kuollut metsäpalossa, kertoo maan hallitus. Suurin osa surmansa saaneista paloi autoihinsa.

Lisäksi ainakin 20 ihmistä on loukkaantunut.

Palo sai alkunsa eilen Pedrogao Grande kunnan alueella pian kolmen jälkeen iltapäivällä eli viiden jälkeen Suomen aikaa. Leirian alueella riehuvaa paloa on kutsuttu sammuttamaan arviolta 500 palomiestä ja 160 ajoneuvoa.

– Tärkeintä nyt on pelastaa ihmiset, jotka ovat edelleen vaarassa, sanoi pääministeri Antonio Costa tarkentamatta, kuinka monen ihmisen uskotaan olevan vaarassa.

– Valitettavasti tämä vaikuttaa olevan suurin tragedia (Portugalissa) maastopalojen suhteen useisiin vuosiin, hän jatkoi.

Liekkien on kuvailtu levinneen vauhdikkaasti useaan suuntaan. Palo on myös vahingoittanut useita kyliä. Osaa kylistä on alettu evakuoida. Viranomaisilla ei toistaiseksi ole tietoa siitä, kuinka pahoja tuhoja palo on kylissä aiheuttanut.

Pääministerin mukaan Espanja on lähettänyt varhain sunnuntaina kaksi vettä ruiskuttavaa konetta auttamaan Portugalin viranomaisia, jotka pyrkivät sammuttamaan paloa maasta käsin.

Ainakin 19 siviiliä

Kuolonuhreja kerrottiin aiemmin olevan ainakin 19. Tällöin kerrottiin, että kolme heistä sai surmansa hengitettyään savua ja 16 jäi loukkoon autoihinsa Figueiro dos Vinhosin ja Castanheira de Peran välisellä tienpätkällä. Kaikkien 19 kuolleen kerrottiin olevan siviilejä. Loukkaantuneiden joukossa on puolestaan kerrottu siviilien lisäksi olevan myös palomiehiä.

Presidentti Marcelo Rebelo on matkustanut Leirian piirin alueelle tapaamaan kuolonuhrien perheitä.

Portugalia koetteli lauantaina voimakas lämpöaalto. Monella alueella oli yli 40 astetta lämmintä.

Maassa syttyi myös viime vuonna useita paloja, jotka tuhosivat yli 100 000 hehtaaria maastoa.

  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.