Mainos

Pörssipäivä: Kurssit syöksyssä

Pörssikurssit joutuivat tänään varsinaiseen syöksypudotukseen. Hex-yleisindeksi romahti yli 1100 pistettä, 6,5 prosenttia, pörssin kahden painavimman osakkeen perässä.

Pörssi

Nokian osake halpeni päivässä 15,7 euroa 208,3 euroon ja Sonera 9,3 euroa 81,5 euroon. Sijoittajat säikähtivät markkinoiden kehitystä Yhdysvalloissa, jossa teknologiapainotteinen Nasdaq-indeksi tipahti eilen 4,1 prosenttia. Nasdaq jatkoi laskuaan myös aamulla.

Hex päätyi 16451 pisteeseen, 1139 pistettä eilistä alemmas. Osakkeista haluttiin ilmeisen vilkkaasti eroon, sillä kokonaisvaihtoa kertyi 1,2 miljardia euroa. Kahden telejätin ylipainotus Helsingin pörssissä näkyy siinä, että painorajoitettu portfolioindeksi heikkeni vain 3,7 prosenttia. Esimerkiksi vakuutusalan osakkeet vahvistuivat, ja metsä- ja metalliosakkeidenkin lasku jäi alle prosenttiin.

Vakuutusyhtiö Pohjolan osakkeet kiinnostivat sijoittajia luvassa olevien jättiosinkojen ja hyvän tuloksen ansiosta. Yhtiön B-osake pysyi päivän kolmanneksi vaihdetuimpana osakkeena, mutta sekä B- että A-osakkeen kurssinousu taittui. A-osake kallistui lopulta 4 prosenttia ja B-osake prosentin.

Viestintäkonserni Talentumin kurssi heikkeni lähes 16 prosenttia, kun sijoittajien mielenkiinto siirtyi sen juuri listattuun tytäryhtiöön Satama Interactiveen. Sataman osake päätyi ensimmäisenä pörssipäivänään 24,1 euroon. Sataman antihinta oli ollut 13 euroa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.