Mainos

Pörssipäivä: Kurssit laskusuunnassa

New Yorkin osakemarkkinat lähtivät tänään laskuun lähinnä teknologiaosakkeiden painamana. Kello 17 Suomen aikaa teollisuusosakkeiden Dow Jones -indeksi oli heikentynyt prosentin 10423 pisteeseen ja teknologiapainotteiden Nasdaq-indeksi oli niin ikään prosentin miinuksella.

Suomalaisosakkeista sekä Nokia että Sonera lähtivät jyrkkään alamäkeen. Soneran osake heikkeni reilut kolme dollaria 46 dollariin ja Nokian osake vaipui lähes kaksi dollaria 48 dollarin tasolle.

Helsingin pörssin keskimääräistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi syöksyi 8,6 prosenttia, kun pörssin vahvat osakkeet Nokia ja Sonera jatkoivat laskuaan. Hex-indeksi päätyi pistelukuun 14283, jossa on laskua eilisestä 1300 pistettä. Pörssin teknologiatoimialan osakkeet tippuivat kymmenen prosenttia.

Nokian osakkeen hinta tuli alaspäin kymmenen prosenttia 48,99 euroon ja Soneran 11 prosenttia 46,40 euroon. Eniten eli 12 prosenttia laski matkapuhelinvalmistaja Benefonin osake, kun yhtiö oli aamulla kertonut uuden mallin toimitusvaikeuksista. Kokonaisvaihdoltaan päivä oli vilkas, sillä vaihtoa kertyi jatkuvan kaupankäynnin päätteeksi 1,2 miljardia euroa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.