Mainos

Pörssipäivä: IT-ala laski Microsoftin tulosvaroituksen perässä

Helsingin pörssin keskimääräistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi päättyi viikon lopuksi 4,5 prosentin laskuun, 13 880 pisteeseen. Indeksi menetti viikon aikana arvostaan 6,4 prosenttia. Painorajoitettu portfolioindeksi putosi 1,8 prosenttia, ja koko viikon aikana se heikkeni 1,2 prosenttia. Jyrkimpään alamäkeen ajautuivat teknologia- ja elektroniikkatoimialaan kuuluvat osakkeet, joiden indeksi taipui 5,3 prosenttia.

Syynä kurssien laskuun olivat Yhdysvalloista kantautuneet uutiset uusista tulosvaroituksista. Tällä kertaa varoittajien joukkoon liittyi ohjelmistojätti Microsoft, joka antoi eilen illalla, New Yorkin pörssin sulkeuduttua vuoden viimeistä neljännestä koskevan tulosvaroituksen. Yhtiön mukaan sen liikevaihto jää 5-6 prosenttia odotuksia heikommaksi.

Pörssin laskua ja koko teknologiatoimialaa painoi Nokia, jonka kurssi hiipui lähes kolme euroa eli 5,5 prosenttia 51,51 euroon. Päivän menettäjiä olivat mm. Nedecon, Tietoenator, kännykänkuoria valmistava Eimo, Proha, Satama Interactive ja Liinos. F-Securen osake laski puoli euroa 6,70 euroon. Juuri pörssin kiinnimenon yhteydessä Siemens julkisti tiedotteen, jonka mukaan se ja F-Secure ryhtyvät maailmanlaajuiseen myynti- ja markkinointiyhteistyöhön.

Yleistä virtaa vastaan kulki Okmetic. Yhtiö valmistaa ja myy piikiekkoja ja antureita puolijohdeteollisuudelle. Yhtiön osakkeen hinta nousi reilut 10 prosenttia, kun se oli kertonut odotettavissa olevasta tulosparannuksesta. Myös Raision osake jatkoi nousu-uralla, hintaa tuli lisää lähes viisi prosenttia 2,35 euroon.

Kokonaisvaihtoa kertyi 1,3 miljardia euroa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.