Mainos

Pörssipäivä: Hex putosi lähes 9 prosenttia

Helsingin pörssin yleistä kehitystä kuvaava Hex-indeksi laski tänään yhdeksän prosenttia ja jäi 14 442 pisteeseen. Lasku on yksi pörssin historian suurimmista. Kauppaa käytiin 1,15 miljardilla eurolla.
Portfolioindeksi, jossa yritysten painoarvo on rajoitettu kymmeneen prosenttiin, laski 4,3 prosenttia.

Helsingin pörssi oli jo iltapäivällä kovassa laskussa, mistä se kuitenkin toipui väliaikaisesti ennen New Yorkin pörssin aukeamista. Nasdaq-indeksin avautuminen alamäkeen pudotti Nokian kurssin Helsingin pörssissä lopulta lähes 11 prosentin laskuun. Nokian osakkeen päätöskurssi oli 50,3 euroa. Soneran osake päätyi 40,6 euroon eli laskua perjantain päätöskurssista oli silläkin lähes yhdeksän prosenttia.

Muista toimialoista pankit ja metalliteollisuus laskivat noin kaksi prosenttia. Metsäteollisuus päätyi 0,4 prosentin laskuun. Laskijoiden kärjessä olivat teknologiayritykset. Comptel laski 20 prosenttia, F-Secure 17 prosenttia, TJ Group ja Aldata Solution yli 16 prosenttia.

New Yorkin pörssin Nasdaq-indeksi oli 5,8 prosenttia miinuksella kello 18 Suomen aikaan. Nokian osake oli 9,3 prosentin laskussa ja Soneran osaketta kaupattiin 8 prosenttia perjantaita halvemmalla.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.