Mainos

Pörssin lasku jyrkkeni Yhdysvaltain asuntouutisten myötä

Helsingin pörssin lasku jyrkkeni illansuussa, kun sijoittajat säikähtivät Yhdysvaltain asuntomarkkinoilta saatuja odotettua synkempiä uutisia. Niiden mukaan uusien asuntojen myynti väheni Yhdysvalloissa joulukuussa peräti 15 prosenttia.

Myös New Yorkissa pörssit lähtivät laskuun, ja Helsingissä OMXH-yleisindeksi päätyi 2,14 prosenttia miinukselle 5105,55 pisteeseen.

Nokia esitteli aamupäivällä uusia puhelinmalleja, mutta ei silti saanut kurssia nousuun. Osake halpeni melkein kolme prosenttia 9,61 euroon. Nokiaa painoi myös uutistoimisto Reutersin keräämä ennuste, jonka mukaan kännykkäkauppa saattaa saattaa alkuvuonna supistua jopa 18 prosenttia.

Vaihtokärki oli muutenkin laskussa. Eniten eli melkein kuusi prosenttia 4,21 euroon sukelsi Nordea-pankki, jonka kurssi on viime aikoina muutenkin heilahdellut kovasti.

Metalliyhtiö Outokumpu halpeni yli neljä, mutta irtisanomisista kertonut Rautaruukki vain 2,2 prosenttia. Metsäjätit Stora Enso ja UPM olivat molemmat noin kolmen prosentin laskussa.

Kauppa kävi Helsingissä vaisuun tahtiin, sillä vaihtoa kertyi vain 480 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.