Mainos

Pörssikatsaus

Historiansa parhaimman tuloksen julkistaneen Nokian odotukset oli vedetty niin korkealle, ettei 14,6 miljardin tulos riittänyt enää siivittämään yhtiön osakekurssia, joka jaksoi nousta vain yhden euron eilisestä.

Nokian osakkeella viimeiset kaupat Helsingissä tehtiin 128,50 eurolla/764 mk. Ennen tuloksen julkistamista Nokia kävi 133,90 euron/796 mk ennätyshinnassa.

Nokian mukana yleistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi kävi iltapäivän aikana kaksi prosenttia miinuksella, mutta toipui kaupankäynnin päätteeksi 0,17 prosenttia plussalle 6173,51 pisteeseen. Portfolio-indeksi, jossa Nokian painoarvoa on rajoitettu pysyi lähes ennallaan ja heikkeni 0,02 prosenttia.

Analyytikot tervehtivät Nokian tulosta tyytyväisinä, mutta huomauttivat että odotukset Nokian menestyksestä ovat jo nousseet epärealistiselle tasolle. Paineita Nokialle tuli myös Ericssonin torstaisesta tuloksesta.

Pankki- ja rahoitusalan osakkeet tulivat alaspäin 3,4 prosenttia, metalli- ja konepajaosakkeet 0,8 prosenttia ja myös metsätoimiala oli 0,3 prosenttia miinuksella.

Kokonaisvaihtoa kertyi jatkuvan kaupankäynnin päätteeksi 646 miljoonaa euroa/3,8 miljardia markkaa, josta Nokian osuus oli lähes 550 miljoonaa euroa/3,2 miljardia mk.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.