Mainos

Pörssikatsaus

Osakkeiden hinnat kallistuivat Helsingin pörssissä tänään hieman. Osakkeiden yleisestä kurssikehityksestä kertova Hex-indeksi nousi lähinnä Nokian nostamana 0,7 prosenttia ja päätyi pistelukuun 6983,36.

Portfolioindeksi, jossa Nokian painoarvoa on rajoitettu, sen sijaan laski 0,38 prosenttia. Nokian osake kallistui tänään 1,83 prosenttia 72,99 euroon. Metsäyhtiöiden kurssit laskivat. Esimerkiksi Metsä-Serlan osake halpeni 3,6 prosenttia 8,5 euroon ja Stora Enson R-osakkeen hinta putosi 4,3 prosenttia 10,67 euroon.

Venäjän tilanne ei juuri näkynyt esimerkiksi Hartwallin tai Stockmannin kursseissa. Hartwallin osake vahvistui 0,4 prosenttia ja Stockmannin osake 1,7 prosenttia.

Toimialoista metsäosakkeiden hinnat halpenivat 2,24 prosenttia ja metalli- ja konepajaosakkeiden hinnat tulivat alaspäin 0,98 prosenttia. Pankki- ja vakuutustoimiala putosi 0,09 prosenttia. Kokonaisvaihtoa kertyi noin 305 miljoonan euron arvosta.

Nokian kurssi oli laskussa New Yorkissa, jossa osakkeiden hinnat olivat yli prosentin laskussa Yhdysvaltain valtiovarainministerin eroa koskevien tietojen julkistamisen jälkeen. Valkoisen talon mukaan valtiovarainministeri Robert Rubin eroaa tehtävästään todennäköisesti heinäkuun alussa.

Nokian osake oli halventunut Wall Streetillä 0,94 dollaria ja Suomen aikaa kello 17.15 osakkeen hinta oli 77,75 dollaria.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.